print logo
Byens netværk

Tagparadiset på Vestervang - vinder af Dansk Landskabspris 2014



Fotoreportage

Kom med på besøg i tagparadiset på fritidshjemmet Vestervang på Vesterbro, vinder af Dansk Landskabspris 2014. Med hjælp fra Altan Alferne er det lykkes at skabe et tagparadis, der har bragt naturen ind i byen og bidrager til et bedre sted at bo.

På toppen af Vestervangs Fritidshjem på Vesterbro bringes naturen indenfor i børnenes hverdag med en nyttehave med blomstrende figentræer, sommerfuglebuske og brændenælder. Anlægsgartner Boe Sallingboe fra det urbane gartnerfirma, Altan Alferne, er en af hovedkræfterne bag etableringen af taghaven.

Det urbane landbrug på et tag midt i København er et billede på den stigende tendens til at vi ønsker naturen ind i byen. På fritidshjemmet har både børn og voksne stor glæde af de nye grønne arealer – indendørs som udendørs, hvor de grønne rammer er fælles og respekteret af alle. Børnene har set bærrene vokse og har fulgt hele processen fra jord til bord – fra spirende grøntsag til pizza med eget fyld.

Projektet har også haft en lang række sidegevinster, f.eks. i form af mindre hærværk. Tidligere var ejendommen ofte plaget af graffiti på facaden og hærværk på legepladsen, men efter begrønningen af Vestervangs udearealer er graffiti og hærværk faldet til nul.

Selve anlægsarbejdet er foretaget i etaper, afhængig af hvad der kunne finansieres på det pågældende tidspunkt. Hen over en 2-årig periode er der med få måneders mellemrum lavet nye planteprojekter på ejendommen. Gennem hele forløbet med Tagparadiset har børn og voksne taget del i projektets praktiske dele med at opbygge højbede og, for børnenes del, plante grøntsager, buske og frugttræer.

Designet af hardware og planteplan i Tagparadiset kan uden besvær kopieres til andre institutioner eller boligforeninger med interesse for et økologisk urbant havebrug.
 



Program

  • 16:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:05
    Fortælling og rundvisning i tagparadiset v/ Boe Sallingboe, Altan Alferne
  • 17:00
    Netværk og forfriskninger
  • 17:30
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

30/09 2014 16:00 - 17:30

Adresse

Dannebrogsgade 47
1660 København V

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

30/09 2014 16:00 - 17:30

Adresse

Dannebrogsgade 47
1660 København V

Kontakt


footer image byens netværk