print logo
Byens netværk

Studietur til ShanghaiProgram Shanghai studietur 2012

Stemningsreportager, Nanna Jardorf

Intro til Shanghai studietur 2010
Byudvikling
Expo 1
Expo 2
Shanghai megaby
Networking
Besøg hos Vanke, Vibeke Garder M2 Arkitekter
Struktur på byen
Bevægelse & dynamik
Byens atmosfære
På opdagelse i Shanghai


Building China - seminar
Præsentation, Lars Gitz, Lars Gitz Architects
Building China 1
Building China 2
Building China 3
Building China 4

Efterårets studietur går til Shanghai i forbindelse med EXPO 2010.

Verdensudstillingen i Shanghai tegner til at blive den største nogensinde. Mere end 200 lande deltager, og 70 mio. gæster forventes at besøge udstillingen i løbet af det halve år, den er åben for publikum. Det overordnede tema for World Expo 2010 Shanghai er "Better City, Better Life", og det er første gang, en verdensudstilling sætter fokus på storbyernes udvikling.Havfrue i havnebad
Den danske pavillon udviklet af BIG, 2+1 og Arup skal give Danmarks bud på den gode by – Welfaitytales.

Velfærdseventyr
Welfairytales præsenterer Danmark som et land, der er familievenligt, rart, naturligt, smukt og aktivt. Værdierne viderebringes ved hjælp af fortællinger om det gode liv og om det, danskerne elsker at gøre i byen. Fortællingerne kombineres med det, man selv kan prøve i pavillonen – spise picnic på taget, udforske legepladsen eller cykle en tur både indendørs og udendørs.

Udstillingen fremviser danske teknologiske løsninger på storbyernes problemer og viser, hvor Danmark er på vej hen. Projektet er udformet som et stort dobbeltspiralformet bånd og snor sig op i tyve meters højde rundt om et bassin, fyldt med rent vand fra Københavns Havn. Et originalt københavnsk havnebad, med andre ord. Og i midten af bassinet er det altså meningen, at Den Lille Havfrue skal trone.Shanghai - bæredygtig megaby
Vi tager ikke kun til Kina for at se på danske byoplevelser, men lige så meget for at opleve en kinesisk megaby. Shanghai er en innovativ by, som udvikles og udvides hele tiden. Vi skal blandt andet kigge nærmere på byens ellevte 5-årsplan, som har fokus på bæredygtig byplanlægning. Det betyder, at der er bygget to helt nye forbrændingsanlæg til at håndtere byens affald. Floderne i Shanghai skal renses. Specielt Huangpu-floden, skal gøres ren og mere attraktiv.

Shanghai investerede 50 milliarder i "byfornyelse" i forbindelse
med den sidste 5-års plan, afsluttede 27 forskellige projekter, og byggede 120 km ekstra motorvej. Endvidere er det blevet besluttet at Shanghai inden 2020 skal være førende indenfor "transport, luftfart og informationsteknologi" i Kina.

Vi tager til Shanghai for at:

 

 

  • Se EXPO 2010

 

 

  • få et bedre kendskab til megabyer i vækst.
  • få førstehåndskendskab til byggebranchen i Kina til inspiration, gensidig forståelse og nye idéer. 
  • Udveksling af viden, idéer og en større forståelse for eksisterende udfordringer, når der byudvikles i stor skala i relation til sund forretning såvel som bæredygtighed og miljøudfordringer. 
  • Skabe netværk både nationalt og internationalt.

 
Praktisk information

Dato og tid

09/10 2010 00:00 - 16/10 2010 00:00

Adresse

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk

Praktisk information

Dato og tid

09/10 2010 00:00 - 16/10 2010 00:00

Adresse

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk

footer image byens netværk