print logo
Byens netværk

Det Røde Hjørne


Foto: ONV Arkitekter

Fotoreportage

Daginstitutionen Det Røde Hjørne er et markant nyt vartegn i tre etager med legepladser både på terræn og på taget. Huset er bygget i præfabrikerede elementer, der sikrer en kort byggetid og færre gener for lokalmiljøet.

Bygningen er i alt på 1.600 m² og vil udover institutionsfaciliteter være indrettet med både kontorer, velfærdsfaciliteter og industrikøkken.

Det små i det store
Det Røde Hjørne bliver en stor institution med 10 grupper, og det er derfor vigtigt, at opdele institutionen i mindre enheder. Derfor er huset i sin arkitektur med til at synliggøre og understrege de forskellige grupper, så børnene intuitivt forstår, hvor de har hjemme.


Foto: ONV Arkitekter

Bygningen varierer fra 1. til 3. etage bundet sammen af et hævet landskab og grupperne opnår det ønskede mindre fællesskab på de respektive etager.


Foto: ONV Arkitekter

Da nybygningen desuden er placeret tæt på den trafikerede Sundholmsvej, skal den tilbyde varierede rumlige oplevelser, trygge zoner samtidig med at kontakten til den hektiske og bymæssige kontekst bevares.

Arkitekterne fra ONV vandt sammen med Scandibyg konkurrencen om den nye daginstitution på Sundholmsvej for Københavns Kommune. Ingeniører er Viggo Madsen og Schul Landskab har stået for landskab på bygning og terræn.

Daginstitutionen er lavengergiklasse klasse 1 med bla. grønt tag og solceller.
Institutionen bygges i rumstore elementer på Scandi Byg"s fabrik i Nordjylland og er fragtet til København på lastbiler. Det sikrer en høj kvalitet, en kort byggetid og færre gener for lokalmiljøet.

Læs brochure om Det Røde Hjørne her
Læs mere om Det Røde Hjørne her

For dem der har tid og lyst bliver der efter arrangementet mulighed for at se ONV’s boliger på Trekantsgrunden ved siden af, som nu står færdig.
 Program

 • 17:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • Om Det Røde Hjørne v/ Søren Rasmussen, ONV
 • 17:15
  Rundvisning
 • 18:15
  Netværk og forfriskninger
 • 18:30
  Arrangementet slutter
 • For dem der har lyst er der efterfølgende mulighed for at se ONV’s boliger på Trekantsgrunden, som nu står færdig

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2012 17:00 - 18:30

Adresse

Sundholmsvej 10
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

16/08 2012 17:00 - 18:30

Adresse

Sundholmsvej 10
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk