print logo
Byens netværk

Studietur til LyonFête des Lumières, Byudvikling og transformation

Program

Fotoreportage

Intercommunal struktur, byplanlægning og bytransport i Grand Lyon
- Bernard Lensel, Urbaniste-Relations externs, Dévelopment urbain, Grand Lyon 5. december 2013

Om Grand Lyon, byplanlægning og bydele
- Dorte Færregaard Jensen, Høje-Taastrup Kommune

Om kommunal struktur og byplanlægning i Grand Lyon
- Joan Jacobsen, Ishøj Kommune

Présentation du projet de Mermoz
- Corinne Lacroix, Directrice adjointe Mission Entrée Est 6. december 2013


Studieturen 2013 gik til Lyon, hvor vi bl.a. har oplevet Fête des Lumières – verdens største lysfestival.
Lysfestivalen tiltrækker hvert år mere end 4 mio. mennesker og er et bombardement af utrolige lysinstallationer i byens rum. Studieturen er planlagt sammen med Dansk Lys, og udover lysfestivalen byder turen også på andre faglige aktiviteter og besøg hos bl.a. Lyon Confluence – et af verdens største byudviklingsprojekter.


Foto: Fête des lumières 2011 © LLudo

Fête des Lumières
Hvert år bevæger mere end fire millioner mennesker sig igennem de oplyste gader og stræder i Lyon, når lysfestivalen løber af stablen. For indbyggere såvel som turister afslører de mange lysinstallationer helt nye sider af byens arkitektoniske perler gennem utraditionelle lyssætninger på både bygninger, gader, bakker og flodbredder.
Festivalen omfatter over 80 lysinstallationer spredt over hele byen og overraskende nok udgør meromkostningerne til energi under hele arrangementet kun 0,1% af det årlige forbrug til Lyons gadebelysning.

Lyon, The City of Light
Det er ikke kun under lysfestivalen, at Lyon er en oplyst by. Som den første by i verden fik Lyon i 1989 en masterplan for belysning, og den har påvirket byudviklingen lige siden - i alle byrumsprojekter indgår belysning som et væsentligt element. Og belysningsløsningerne er mangeartede, for Lyon er en by med historie, hvis middelalder- og renæssancekvarterer er en seværdighed i sig selv og har sikret Lyon en plads på UNESCOs liste over verdensarve i 1998


Foto: Lyon: Rue Saint-Jean © Ana_Rey

Lyon Confluence
Lyon Confluence er et af de største byudviklingsprojekter i Europa, og det ser også ud til at blive et af det 21. århundredes mest ambitiøse. Projektet dækker et areal på 150 hektar syd for Lyon-halvøen og skal forvandle de forladte industriområder til individuelle plus-energibygninger og –blokke.


Foto: Lyon Confluence © Calystee

Ideen er ikke at gøre op med det allerede eksisterende men at arbejde med det og genoplive det, og således gøre Lyon Confluence til et unikt kvarter, der kombinerer kontorer, beboelse, butikker, fritidsaktiviteter, uddannelsesinstitutioner m.m.
Her er en imponerende bygning desuden under opførelse: Musée des Confluences, tegnet af Coop Himmelblau. Forventes færdigt vinteren 2014.


Foto: Lyon Confluence © Christophe Bois

Formålet med turen:

 

 

  • Førstehåndskendskab til byudvikling og byggebranchen i Lyon til inspiration, gensidig forståelse og nye idéer.

 

 

  • Skabe netværk både nationalt og internationalt.
  • Udveksling af viden, idéer og en større forståelse for eksisterende udfordringer, når der byudvikles.
  • Det er knap 10 år siden at Byens Netværk sidst var i Lyon - dengang for at studere torve og pladser. Se billeder fra turen i 2003 her.


Det er knap 10 år siden at Byens Netværk sidst var i Lyon - dengang for at studere torve og pladser. Se billeder fra turen i 2003 her.
 
Praktisk information

Dato og tid

04/12 2013 00:00 - 07/12 2013 00:00

Adresse

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk

Praktisk information

Dato og tid

04/12 2013 00:00 - 07/12 2013 00:00

Adresse

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk

footer image byens netværk