print logo
Byens netværk

DGNB certificering af boliger - besøg i højhusene Sorgenfrivang II


Højhusene Sorgenfrivang II

Fotoreportage
Præsentation: Bæredygtig renovering af Sorgenfrivang II v/ Zeynel Palamutcu, Dominia og Martin Andersson, Domus arkitekter
Præsentation: Green Building Council Denmark v/ Mette Qvist

Tag med Byens Netværk til Sorgenfri og hør om den bæredygtige helhedsplan for områdets tre karakteristiske højhuse. Den omfattende renoveringssag har fokus på energi, indeklima, dagslys og bevaringsværdighed og er udvalgt til at deltage i det pilotprojekt, der skal danne grundlag for en DGNB-certificering for boliger i Danmark.

I Sorgenfri er man i gang med en omfattende bæredygtig helhedsplan for renoveringen af 428 boliger i boligbebyggelsen Sorgenfrivang II.

De tre højhuse er opført i slutningen af 50’erne og er for mange et velkendt landemærke i området, og beboerne har en af Nordsjællands mest spektakulære udsigter over Lyngby og Bagsværd sø og det grønne Virum.

På trods af højhusenes efterhånden høje alder fremstår bebyggelsen stadig pæn og attraktiv. Men i perioden på de godt 50 år har mange tusinde mennesker haft deres daglige gang i bebyggelsen og det har sat sine spor. Ikke mindst de tekniske installationer som el-, varme-, vand- og kloaksystemet er blevet slidt. Derudover er isoleringen i facader, gavle og taget i meget ringe stand og lever langt fra op til nutidens krav.


Helhedsplanen omfatter en gennemgribende facaderenovering med nye altaner, energivinduer, glasinddækning af opgange (energibesparelser og sikring mod frostskader) og nye elevatorer, nye energibesparende installationer og sidst men ikke mindst et CO2-neutralt vaskeri. Alle tiltag er tænkt som en del af en bæredygtig helhedstanke, hvor energioptimering, brugsværdi og fællesskab er i fokus.

Mock-up lejligheder
Som en del af projektet er opført mock-up lejligheder. Formålet med mockup-projektet er at tilvejebringe værdifuld viden om det eksisterende byggeri, viden om opbygnings- og monteringsmetoder for den nye facade. Mock-up lejlighederne er udført, så det vil være muligt at se nye facader, installationer m.m. Man vil også høre om en helt ny måde at føre ventilationskanaler på. Nye Indblæsningskanaler integreres i de nye facadepartier. Det er så vidt det vides, det eneste ventilationsprojekt af sin art i Danmark.

Pilotprojekt for DGNB Danmark
Sorgenfrivang ll er af Green Building Council Denmark blevet udvalgt til at deltage i et pilotprojekt som skal danne grundlag for en DGNB-certificering for boliger i Danmark.

Formålet med at udvikle en certificeringsstandard er at skabe et fælles sammenligneligt grundlag i branchen til at vurdere boligers bæredygtighed ud fra de tre parametre; sociale/funktionelle, miljømæssige samt økonomiske.

På arrangementet kan du høre mere om DGNB Danmarks øvrige nye certificeringsordninger.


Fremtidig stue med større altan og bedre udsigt mod vest

Fakta:
Bygherre: DAB Finsensvej 33 2000 Frederiksberg
Arkitekt og projektledelse, projektering: DOMUS arkitekter
Ingeniør: DOMINIA
Etageareal: 45.000 m2 - 428 boliger
Anlægssum: Ca. kr. 550 mio.

Kilde: domus.dk og dominia.dk
 Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:15
  Om den bæredygtige helhedsplan for Sorgenfrivang II og om at være pilotprojekt for DGNB v/ Zeynel Palamutcu, Dominia og Martin Andersson, Domus arkitekter
 • 15:45
  Om DGNBs nye certificeringsordninger for boliger, hospitaler og bydele v/ Mette Qvist, Green Bulding Council Denmark
 • 16:00
  Rundvisning i mock-up lejligheder
 • 17:00
  Netværk og forfriskning
 • 17:30
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

03/06 2014 15:00 - 17:30

Adresse

Grønnevej 257
2830 Virum

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

03/06 2014 15:00 - 17:30

Adresse

Grønnevej 257
2830 Virum

Kontakt


footer image byens netværk