print logo
Byens netværk

Københavns nye multiarena


Mangfoldighed, byudvikling og vækst er nøgleordene i visionen for Københavns nye arena.

Fotoreportage

I juni 2013 blev grundstenen nedlagt som en tidskapsel. Realdania og Københavns Kommune gjorde projektet muligt ved at bidrage økonomisk til opførelsen med hver 325 mio. kr. I 2016 vil den 35 m. høje bygning stå færdig. Byggeprocessen er godt igang, gulvet er støbt og bygherren på projektet, Arena CPHX, inviterer nu Byens Netværk indenfor i pavillonerne i Ørestad Syd.

Visionen for arenaen er at styrke idrætslivet, kulturlivet, bylivet og den økonomiske udvikling i Danmark. Samtidig skal arenaen kvalificere og styrke byudviklingen i Ørestad Syd. Arenaen skal indeholde alle de faciliteter, som man kan forvente af en moderne arena. Den skal medvirke til at styrke Københavns internationale profil og bringe København tættere på verden.

Arenaen får plads til op til 15.000 siddende og stående tilskuere til kultur- og musikarrangementer. Til sportsbegivenheder vil kapaciteten være 12.500 tilskuere. Arenaen bliver fleksibel og skalérbar, så det er muligt at afholde arrrangementer, hvor kun en mindre del af arenaen og tilskuerkapaciteten udnyttes.

Med sin unikke udformning får arenaen en stærk reference til nordiske design traditioner. Arenaen vil med den meget markante bølgeformede facade, understrege arenaens profil og status som den førende arena i Skandinavien.

Tag med Byens Netværk på det første ud af tre besøg i Arenaen. Denne gang med fokus på organisering og drift af byggepladsen, tidsplan, finansiering og entrepriseformer.


Foto: Tidligt om morgenen den 18. december startede støbningen af betongulvet i Copenhagen Arena. 750 kubikmeter ligger nu klar.
 Program

 • 14:45
  Velkommen v/ Byens Netværk og Arena CPHX
 • 14:55
  Baggrund, tidsplan, finansiering, design og entrepriseformer v/ Adm. Direktør Claus W. Larsen
 • 15:30
  Organisering og drift af byggeplads v/ Produktionschef Christian Spang-Thomsen
 • 15:55
  Kort pause og omklædning til sikkerhedsudstyr NB, du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm
 • 16:10
  Rundvisning på byggegrunden
 • 16:40
  Netværk og forfriskninger
 • 17:30
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

26/03 2014 14:45 - 17:30

Adresse

Arena CPHX P/S Hannemanns Allé 18
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

26/03 2014 14:45 - 17:30

Adresse

Arena CPHX P/S Hannemanns Allé 18
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk