print logo

Studietur til Istanbul

Program  (vi tager forbehold for forbedringer. Det endelige program udleveres i trykt form i lufthavnen)

Fotoreportage

 


Mangfoldighed i kulturer, arkitektur og befolkning

Studieturen 2015 gik til Istanbul med fokus på bl.a. mangfoldighed. Istanbul er en tempofyldt og sprudlende metropol, en mangfoldig og kulturel smeltedigel og en eksotisk og smuk havneby.

De seneste fem år har Tyrkiet gjort store økonomiske fremskridt og er i dag et af de lande i verden, der har klaret sig bedst ud af den finansielle krise, og byen bugner af nye byggeprojekter.

Byens Netværks tema for 2015 er mangfoldighed, netop derfor besøger vi i år Istanbul.
Som den eneste storby, befinder Istanbul sig på hele to kontinenter. Byen er et mødested mellem forskellige civilisationer og kulturer, idet den deler Europa og Mellemøsten, samt Sortehavet og Middelhavet. Derfor er Istanbul en by, hvor man kan opleve et utal af kulturer og kontraster ligge side om side. Samtidig er byen så gammel, at man kan gå på opdagelse i et utal af arkitektoniske tidsaldre - helt tilbage fra 300-tallet og op til i dag.

At bevæge sig igennem Istanbuls smalle gader og brede boulevarder, hvad enten det er til fods eller i de røde sporvogne, er som en rejse igennem tid og sted. Og det er nærmest umuligt ikke at opleve kontrasten mellem den gamle bydel, som giver en smag af østens mystik, til den nye bydel som illustrerer Istanbuls moderne befolkning.

Byudvikling på godt og ondt
Verdens fjerdestørste by med en befolkning på knap 14 millioner – det uofficielle tal ligger på cirka 18 millioner – er vokset eksplosivt de seneste 60 år. Overalt rives der ned og bygges op igen, hvilket bestemt ikke er uproblematisk. For på byens skyggeside gemmer sig et hav af eksempler på uigennemtænkte byggeprojekter, stor social ulighed og en tillempet historiske arkitektur, der er ude af trit med moderne arkitektur.

F.eks. kæmper man i den socialt belastede bydel, Tarlabasi med en igangværende byudvikling, hvor områdets gamle ’slumkvarter’, der huser kurdere og romaer, skal rives ned og erstattes af moderne luksuskomplekser. Men hvor gør man så af de oprindelige indbyggere?

På studieturen skal vi bl.a. se nærmere på byens udvikling på godt og ondt.
 

Dato

30. september - 3. oktober 2015

Udrejse:       Onsdag 30. september
                    København 07:25 - Istanbul 11:30
                    TK1788 (Turkish Airlines)

Hjemrejse:   Lørdag 3. oktober.
                    Istanbul 20:00 - København 22:20
                    TK1787 (Turkish Airlines)
 

Hotel

Vi skal bo på Nidya Hotel Galataport. Adresse: Meclis-i Mebusan Cad. No.21 Tophane, 34333 İstanbul. 
(Skal du på et tidspunkt med taxi kan du oplyse denne adresse til chaufføren: Nidya Hotel Galataport, Meclis-i Mebusan Cad. Tramvay Yolu No: 21,Tophane/İstanbul)

Hotellet ligger i Taksim, tæt ved Bosporus strædet. Fra hotellets tagrestaurant er der udsigt både til vand og det fortryllende Sultanahmet (også kendt som Den Blå Moské) med sine mange kupler og minareter.
 

Program

Det faglige program er nu næsten på plads. Det indeholder mange af disse overskrifter.

Møder med:

 • Myndighedsbesøg i Istanbuls afdeling for byplanlægning.
 • Danske og tyrkiske aktører i Istanbul, bl.a. det dansk/tyrkiske arkitektfirma Superpool for at høre om deres erfaringer med byen og branchen og især om deres samarbejde med Istanbuls bystyre vedr. planlægning af nye boligområder og byudvikling (læs evt. artiklen fra Information 04.12.12 "Istanbul rives ned og bygges op").
 • Frokost med det danske konsulat i Istanbul.

Besøg:

 • Guidet rundtur i Istanbul med lokal guide fra Arkistan. Vi skal se både ny og gammel arkitektur, høre om Istanbuls kultur og historie, samt besøge den asiatiske side af byen og sejltur over Bosphorus strædet.
 • Fyldestgørende indblik i byens udvikling. Herunder indblik i byudviklingens arkitektoniske, sociale, politiske og miljømæssige betydning for byen og dens indbyggere. Vi skal bl.a. besøge bydelen Tarlabasi, som er under byfornyelse, og hvor de oprindelige beboere formentlig vil blive forvist. Læs mere i artiklen Erdogan rydder Istanbuls fattige beboere af vejen, Information 12.02.15.
 • Byggepladsbesøg på det omfattende byggeprojektet Vadistanbul.
 • Historisk og moderne arkitektur i Istanbul, bl.a. SALT Galata, som har til huse i en tidligere Ottomansk Bank, der i dag er transformeret til en offentlig tilgængelig kulturinstitution.
 • Kulturelle besøg - Istanbuls mange kulturelle attraktioner kan studeres i ugevis, men blandt dem, som skal ses er Den store bazar, Haghia Sophia, den blå moske og Topkapi (Sultanes palads).

 

Formålet med turen

 • Netværk med byggebranchen og lokale aktører i Istanbul til inspiration, gensidig forståelse og nye idéer. Udveksling af viden, idéer og en større forståelse for eksisterende udfordringer, når der byudvikles.
 • Kendskab til byudvikling og arkitektur i Istanbul - både moderne og historisk
 • Netværk både nationalt og internationalt.


Inspiration til turen - læs mere:


Om Tyrkiets økonomi, "Economic Outlook"- Præsentation af Emine Şendíl, Chief Commercial Counsellor, Office of Commercial Counsellor, Embassy of the Republic of Turkey i Denmark. Fra vores kick off Istanbul arrangement 8. september.


-”Istanbul (Vide verden)”, 2015 - en anderledes rejsebog

- Artikler i Information: "Istanbul rives ned og bygges op”,04.12.12 og  ”Erdogan rydder Istanbuls fattige beboere af vejen”, 12.02.15.

- "Mapping Istanbul, a snapshot of Istanbul", Superpool, 2009 - bog kortlægning af det moderne Istanbul


Rejsebetingelser

Faglig og teknisk rejsearrangør: Byens Netværk er den faglige rejsearrangør og således kun ansvarlig for det faglige program. Den tekniske rejsearrangør er BilletKontoret A/S, medlem af rejsegarantifonden nr. 650.

Tilmelding: Tilmelding er bindende. Tilmelding foregår ved at udfylde nedenstående formular.
Tilmeldingsfrist: 8. juni 2015. Denne dato skal vi have en idé om antal deltagere, så tilmeld dig med det samme, hvis du allerede nu ved, du skal med. Du får en bekræftelse på din tilmelding pr. mail fra Byens Netværk.

Navneændring: Tilmelding er bindende, men navneændring kan ske uden omkostninger indtil 4 uger før afrejse. Derefter er navneændring evt. mulig mod gebyr til flyselskab.

Kopi af pas: Du skal sende en digital kopi af pas (side med dit navn) umiddelbart efter din tilmelding til mvs@byensnetvaerk.dk.

Forplejning: Forplejning på vores fælles ”jævne” frokoster/middage er for egen regning, og du modtager en faktura efter hjemkomsten. Regningen deles solidarisk. Regn med ca. DKK 500 pr. dag ekskl. drikkevarer.

Deltagerprofil: Inden afrejse skal du udfylde en deltagerprofil, som du modtager separat på mail. Profilen er et godt redskab til netværk på turen.

Deltagerantal: 35 personer. Da det er en netværkstur, så prioriterer vi at så mange af vores medlemsvirksomheder som muligt kan deltage. Dvs. maks. 3 personer pr. virksomhed. Hvis vi efter tilmeldingsfristens udløb stadig har ledige pladser, så er der naturligvis mulighed for at tilmelde sig. Turen gennemføres ved minimum 30 tilmeldte.

Forsikring: Du skal selv tegne en rejse- og/eller en afbestillingsforsikring.
Billetkontoret tilbyder begge dele til en favorabel særpris for deltagere på Byens Netværks studietur. 

Tilbud om afbestillingsforsikring: Med en afbestillingsforsikring er du dækket, hvis du eller pårørende i nærmeste familie bliver ramt af alvorlig sygdom eller dødsfald. Afbestillingsforsikring skal tegnes ved bestilling af rejsen. Den dækker ikke, hvis du fortryder at have tilmeldt dig. Pris pr. person ved køb af: Dobbeltværelse 350,- Enkeltværelse 400,-

Tilbud om rejseforsikring: Pris pr. person 190,-

Ønsker du at tegne en rejse- og/eller en afbestillingsforsikring kan du angive det nedenfor i tilmeldingsformularen.
Så sender vi din forespørgsel videre til BilletKontoret.

Valuta: Følg de seneste valutaopdateringer på Tyrkisk Lira på Valutakurser.dk

Ændringer: Vi gør os umage for at lave den bedst mulige studietur til jer og tager således forbehold for forbedringer.

Sikkerhed: I tilfælde af uroligheder i Istanbul under vores besøg, kan pårørende kontakte vores rejsebureau med spørgsmål:

Billetkontoret
Vesterbrogade 112B
1620 Copenhagen V
Jesper Schou +45 2620 7766

Du kan se Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyrkiet her.

Alle danskere kan registrere sig på danskerlisten i forbindelse med ophold i udlandet. Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation.
Ønsker du en ekstra sikkerhedsforanstaltning under vores rejse, anbefaler vi at du registrerer dig på listen. Det kan du gøre her.

 

Pris

Pris kr. 8.500,- pr. person
(delt dobbeltværelse)

Pris kr. 9.800,- pr. person
(enkeltværelse)

Pga. sommerferie har vi valgt kun at fakturere rejsens pris en gang. Hele rejsens pris betales senest 8. juni 2015. Forplejning faktureres efter hjemkomst.

Prisen inkluderer fly, hotel inkl. continental breakfast, entréer samt et fuldt fagligt program.

Priserne er baseret på en minimumstilmelding på 30 personer.
Turen gennemføres ved 30 tilmeldte.

Priserne er udregnet efter dags dato skatter/afgifter, regler og valutakurser, samt det ovenfor nævnte antal deltagere, og er derfor opgivet med forbehold for mindre ændringer.

 

Rejseteam

Henriette Sofie Larsen/ Byens Netværk
Mathilde Vestergaard Schjerning/ Byens Netværk

Ring eller skriv til Henriette, hvis du har spørgsmål til turen: 23344601 hsl@byensnetvaerk.dk.

Studieturen er udsolgt
 
Praktisk information

Dato og tid

30/09 2015 05:30 - 03/10 2015 22:30

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Deltagerantal

35

Mødested

Check-in på egen hånd i Kastrup Lufthavn kl. 5.25. Vi mødes ved gaten kl. 6.45

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

30/09 2015 05:30 - 03/10 2015 22:30

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Deltagerantal

35

Mødested

Check-in på egen hånd i Kastrup Lufthavn kl. 5.25. Vi mødes ved gaten kl. 6.45

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk