print logo

Byvandring fra bagsiden af København


Det overordnede tema i Byens Netværk er i år Grænseflader. Grænsefladerne mellem det nye og det gamle, det pæne og det grimme, mainstream og subkultur. Kom med når vi på en byvandring med Gadens Stemmer skal se nærmere på Vesterbro – ikke på den præsentable og polerede side men på den skyggeside, som også findes i vores allesammens by.

Reportage

Gadens Stemmer har unikke fortællinger om København, og de adskiller sig fra traditionelle udbydere af byvandringer. De gør sig ikke i at vise historiske bygninger frem. De ved ikke, hvornår og hvorfor Børsen eller Rundetårn blev bygget, men de ved en ting eller to om Københavns herberger og fixerum på Vesterbro.

Alle guiderne hos Gadens Stemmer har personlige erfaringer med hjemløshed og misbrug. De kender gaden og dens spilleregler. De ved, at det er farligt at sove på Strøget i weekenden. De ved, hvor man kan sove i H.C. Ørstedsparken. De ved, at man kan lave en hyggelig dagligstue i de hemmelige gange under byen. Og de kan fortælle om byfornyelsen på Vesterbro fra socialt udsattes synspunkt. De kender byen fra en helt anden vinkel, og den ekspertviden bruger de, hver gang de går en byvandring.

Byens rum er for alle, og det handler om at finde måder at sameksistere på. København bryster sig af at være en mangfoldig og rummelig metropol, og socialt udsatte hører til denne diversitet. På denne byvandring skal vi i Byens Netværk se på byen med nye øjne - et andet blik på byens arkitektur; hvad der er en bænk for nogen, er en seng for andre.

Læs mere om Gadens Stemmer herProgram

 • 16:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:10
  Om Gadens Stemmer v/My Ravn, daglig leder hos Gadens Stemmer
 • 16:30
  Byvandring med guider fra Gadens Stemmer
 • 18:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

09/06 2016 16:00 - 18:00

Adresse

Reventlowsgade
Kbh V

Deltagerantal

50

Mødested

Ved trapperne op til Banegårdspladsen (udenfor)

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

09/06 2016 16:00 - 18:00

Adresse

Reventlowsgade
Kbh V

Deltagerantal

50

Mødested

Ved trapperne op til Banegårdspladsen (udenfor)

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk