print logo

Fotosafari i Nordhavn

 

Hvad kendetegner det gode arkitekturfoto – og hvad skal der til for at det fanger?

Tag med Byens Netværk og arkitekturfotografen Thorbjørn Hansen på fotosafari i Nordhavn og oplev, hvordan du med enkle virkemidler kan lære at tage gode - eller endnu bedre - billeder af arkitektur.
 

NB: Workshoppen er fordelt på to eftermiddage – og man tilmelder sig det samlede forløb. På workshop 1 - den 4. oktober - mødes vi i Nordhavn og arbejder praktisk med forskellige teknikker og virkemidler, og på workshop 2 - den 11. oktober - mødes vi og får gennemgået tre af vores bedste skud professionelt og i plenum. Har du kun mulighed for at deltage i første del, er det ikke et krav, at du er med på del 2.
 

Deltagerliste

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

I dag har de fleste en smartphone i lommen, og mange af os knipser jævnligt billeder af byens rum, bygninger, livet i gadebilledet eller måske nogle spændende interiører. Nogle gange fordi vi skal bruge billederne til et bestemt formål – på en facebookside eller som projektmateriale til en præsentation i arbejdssammenhæng, og andre gange tager vi billederne simpelthen bare fordi vi ikke kan lade være - fordi vi holder af selve det fotografere.

Hvad enten du er passioneret hobbyfotograf, entusiastisk nybegynder, eller du er udsendt som kontorets bedste dokumentarist, så er der på denne workshop noget at komme efter.

På workshoppen får du Thorbjørns bedste råd til, hvordan du bedst muligt udnytter dit kamera til at tage gode, levende og aktuelle billeder. Vi undersøger forskellige former for arkitekturfotografi og får tips til komposition, rum, framing og lys.

 

Workshop 1 - torsdag den 4. oktober

Medbring kamera eller smartphone - mere behøver du ikke.

Vi mødes ovenpå P-huset på Lüders Konditag, hvor vi får en generel introduktion til arkitekturfotografiets teknikker og forskellige udtryksformer. Derefter går vi ud på egen hånd og prøver kræfter med fotograferingen med afsæt i udvalgte arkitektur- og byrums motiver. Der vil være flere opgavetyper og niveauer at vælge imellem, så man uafhængigt af udstyr og fagligt niveau kan være med. 


Workshop 2 - torsdag den 11. oktober

På baggrund af workshop 1 sender deltagerne 3 af deres bedste billeder eller en serie på maksimum 3 billeder til Thorbjørn på mail: th@kontraframe.dk. Billederne navngives efter den opgave / det motiv, man har valgt at arbejde med - nærmere vejledning følger på workshop 1.

Workshop 2 finder sted torsdag den 11. oktober kl. 15:30-17:00 i Byens Netværks lokaler på Strandgade 27B, 5. sal, 1401 KBH. Her skal vi kigge nærmere på de fremsendte billeder, gennemgå motiver og høre Thorbjørns input og tips til det videre arbejde med arkitekturfotografi. 

 

Underviseren

Thorbjørn Hansen har lige siden grundlæggelsen af Kontraframe i 2005 fulgt og fotograferet Københavns byudvikling og forandring. Det har altid været en af de stærke drivkræfter for ham - både det at dokumentere, det der var, men også se hvordan de nye byggerier skaber nye muligheder - og ikke mindst at have øje for den midlertidighed, der opstår, mens forandringen sker. Fokus på måden, vi mennesker anvender og bruger rummene og arkitekturen på, har ligeledes været et vigtigt element og er måske noget af det, der adskiller Kontraframe fra flere af de mere klassiske arkitekturfotografer.

Kontraframe holder til i Vermundsgade 40A på Østerbro og består i dag af:

Thorbjørn Hansen: still- og film fotograf, og indehaver
Mette Rotne Damgaard: producer og projektleder
Helle Agerbo Larsen: billedbehandler og arkiv ansvarlig

 

Læs mere om KontraframeProgram

  • 4. oktober - workshop 1 i Nordhavn
  • 15:30 Introduktion til arkitekturfotografering v. Thorbjørn Hansen, Kontraframe
  • 15:50 Introduktion til dagens praktiske del - vinkler og motiver
  • 16:15 Fotosafari på egen hånd eller i mindre grupper
  • 17:00 Fælles afslutning på Lüders Konditag
  • 17:15 Tak for idag
  • 11. oktober - workshop 2 i Strandgade
  • 15:30 Vi gennemgår udvalgte billeder fra workshop 1 og får feedback af fotografen.
  • 16:30 Netværk og forfriskninger
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

04/10 2018 15:30 - 11/10 2018 17:00

Adresse

På taget af P-hus Lüders, Helsinkigade 30
2150 København

Deltagerantal

30

Mødested

På konditaget Lüders

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
22346629

Praktisk information

Dato og tid

04/10 2018 15:30 - 11/10 2018 17:00

Adresse

På taget af P-hus Lüders, Helsinkigade 30
2150 København

Deltagerantal

30

Mødested

På konditaget Lüders

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
22346629

footer image byens netværk