print logo

Nordbro - ungdomsboliger i højden


Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Send evt. en mail til lfi@byensnetvaerk.dk, hvis du ønsker at komme på venteliste.


Det er ikke hver dag København får et nyt tårn føjet til sin skyline. Det sker lige nu på Nørrebro, hvor en 100 meter høj bygning skyder i vejret og skaber plads til 700 nye beboere.


Deltagerliste
Fotoreportage


NB: Det er et byggepladsbesøg, og du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har sikkerhedsveste med til alle.

Læs fuld beskrivelseNørrebro får nu sit helt eget tårn – Nordbro, der rager op over byen i 100 meters højde og tilbyder boliger til byens unge. Tag med op i tårnet og oplev det spændende byggeri, der bliver både pejlemærke og vartegn for den pulserende udvikling på ydre Nørrebro.

Et nyt tårn har gennem det sidste år rejst sig på det gamle DSB-areal ved Nørrebro Station. Med sine 29 etager er Nordbro er et både storstilet og visionært boligprojekt, der er med til at revitalisere bydelen og, vigtigst af alt, skabe tiltrængt plads til 700 nye Nørrebro-borgere - med i alt 510 nye boliger til studerende, familier og udenlandske gæsteforskere.

Der bliver offentlig adgang til den fremtidige udsigt fra tårnets top i 100 meters højde. Rundt om højhuset placeres syv punkthuse på 6-7 etager. De forskellige huse bindes sammen af en grøn gårdhave i 1. etages højde, hvorfra alle beboere gives adgang til et fælleshus.

Hvert punkthus får mellem 44 og 57 boliger på 1-3 værelser forbeholdt studerende. Det gælder også de nederste etager af tårnets 217 lejligheder, mens udsigten fra de 20 øverste etager bliver fra almindelige lejeboliger med op til 4 værelser. I stueetagen anlægges bl.a. parkering, cafe og butikslejemål, ligesom der på Borgmestervangen etableres en ny lokal opholdsplads og en ny gade mod Mimersparken.  

Nordbro ligger på Borgmestervangen på Nørrebro med få minutters gang til Nørrebrogade, Nørrebro Station og den kommende Metro. Den nederste tredjedel af boligtårnet er afsluttet og allerede udlejet, mens næste fase forventes indflytningsklart i efteråret 2019.

Bag projektet til godt 1 mia. kroner står Danica Pension, og KPC er totalentreprenør.

Det er Arkitema, der har tegnet bygningen – og på arrangementet får vi en introduktion til byggeriet, dets strategiske placering på Nørrebro og de spændende visioner for nye boligformer og fællesskaber i byen.

 

NB: Det er et byggepladsbesøg, og du skal selv medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi har sikkerhedsveste med til alle.


Fotos: Arkitema

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

 Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Intro til Nordbro - byggeriet, arkitekturen og den bymæssige strategi v. Dorthe Keis, arkitekt og partner i Arkitema Architects og Laurits Elkjær, arkitekt og projektleder i Arkitema Architects
  • 16:00 Rundvisning i boligtårnet v. Dorthe Keis og Laurits Elkjær
  • 17:00 Netværk og forfriskninger
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

13/09 2018 15:30 - 17:30

Adresse

Borgmestervangen/Hothers Plads
2200 København N

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved indgangen til byggepladsen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

13/09 2018 15:30 - 17:30

Adresse

Borgmestervangen/Hothers Plads
2200 København N

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved indgangen til byggepladsen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk