print logo

Prisbelønnede almene boliger på Dortheavej


Tag med til Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor der for nyligt er opført 66 almennyttige boliger med et markant arkitektonisk udtryk.

Deltagerliste
Fotoreportage
 

Læs fuld beskrivelse


På Dortheavej, samme vej som Ungdomshuset, ligger 66 nye træklædte lejligheder med store vinduer i en lang og buet slange opført af Lejerbo. Én ungdomsbolig og 65 i familiestørrelse, i alt 6.284 etagemeter for 64 mio. kroner.

Den almene boligforening Lejerbo modtog tidligere i år prisen "Lille Arne" af Arkitektforeningen i København for deres bygherrestrategi, der er udviklet i samarbejde med Gehl Architects og tager udgangspunkt i psykologen Ingrid Gehls principper om det enkelte menneskes grundlæggende behov i et bo-miljø. Strategien skal fremover danne basis for Lejerbos kommende generation af nye almene boliger.

Det første byggeri, der er baseret på strategien, er de 66 almennyttige boliger på Dortheavej 2. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet BIG og har et markant arkitektonisk udtryk. Boligerne er stablet som klodser, hvor hver anden klods er trukket tilbage fra facaden, og hele bygningen danner en organisk, buende form af skiftevis træ og store panoramavinduer. Boligerne er det første almennyttige byggeri fra Bjarke Ingels Group. 

På Dortheavej er de særlige bo-kvaliteter i Lejerbos strategi blandt andet kommet til udtryk gennem åbne passager, altan eller terrasse til alle lejligheder og ikke mindst store lysindfald til alle boliger. Boligerne har nemlig kæmpe vinduespartier, der fylder endevæggene fra gulv til loft, så man kan kigge igennem boligerne. Arkitekterne har arbejdet tæt sammen med Velfac, som har rådgivet allerede tidligt i processen om, hvordan beboerne kunne opnå mest muligt dagslys. 

Kilde: Byensejendom.dk og magasinetkbh.dk ​

Boligerne på Dortheavej hører under Lejerbo København, som skifter navn til Bo-Vita.


Vi gør opmærksom på, at vi pr. d. 4. april 2018 indfører muligheden for at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Al eventuel indtægt fra no-show-fees går til kommende arrangementer.​

 Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05 Om de nye boliger på Dortheavej v/ Jan Hyttel, formand i Bo-Vita og Kristian Skovbakke Villadsen, partner i Gehl.
  • 15:30 Rundvisning i bebyggelsen inkl. besøg i en af boligerne
  • 16:30 Netværk og forfriskninger
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

27/06 2018 15:00 - 17:00

Adresse

Dortheavej 2
2400 København NV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran boligerne

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

Praktisk information

Dato og tid

27/06 2018 15:00 - 17:00

Adresse

Dortheavej 2
2400 København NV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran boligerne

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

footer image byens netværk