print logo

AFLYST: Byens syndige Saloner - Samtalemiddag i Blågårds Kirke


Er der for meget grådighed i dagens byggeri? Føler vi misundelse, når konkurrentvirksomheden vinder flere opgaver end os? Er vi i stand til at se vores eget hovmod og undgå at lade vreden styre, når der opstår en dum konflikt? Kom til samtalemiddag i Byens Saloner, hvor vi tager livtag med de syv dødssynder i relation til byggebranchen.

Deltagerliste (opdateret 29.05.2019)

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSKUDT TIL SENERE PÅ ÅRET

Luk fuld beskrivelse


Kom med, når Byens Netværk inviterer til den første samtalemiddag - denne gang med dødssynderne som omdrejningspunkt. Vi mødes i Blågårds Kirke på Nørrebro, hvor aftenen indledes med et oplæg af sognepræst og forfatter Pia Søltoft, der sætter dødssynderne ind i et historisk og samfundsaktuelt perspektiv.  

Arrangementet foregår som levende samtaler ved syv salon-borde. Hvert bord diskuterer en udvalgt dødssynd, mens vi deles om lidt tapas og vin. Samtalerne tager afsæt i de klassiske syv dødssynder: hovmod, grådighed, misundelse, nydelsessyge, frådseri, vrede og dovenskab. Vi bringer begreberne til live igen og diskuterer deres betydning i forhold til nogle af de tendenser, vi ser udfolde sig i byggebranchen og i vores samfund i det hele taget.

For hvornår er en synd egentlig en synd? Og kan det tænkes, at vores samfund i dag nærmest ophøjer nogle af de klassiske synder til dyder? Hvad er dit eget syn på det? I Byens syndige Saloner får du lejlighed til at samtale med andre om dødssyndernes status i dag.

De syv dødssynder

Hovmod (superbia) er grundsynden, synden over alle andre: Hovmod er at opfatte sig selv som sit eget livs skaber og råbe ”Se mig!” Men er det ikke netop det, vi opfordres til i dag?

Grådighed (avaritia) udspringer af at ”mere altid vil have mere”. I dag er vores stræben endeløs: Vi vil have flere penge, mere berømmelse, mere kærlighed og andre eftertragtelsesværdige objekter. Hvornår er nok nok?

Misundelse (invidia). Misundelse er skjult beundring. En beundring, der ikke under den anden, hvad man beundrer hos ham eller hende. Lever vi i misundelsens tidsalder?

Nydelsessyge (luxuria). Wellness, oplevelser og det at have tid opfattes i dag som den største luksus. Men kan trangen og tvangen til nydelse også blive en last og lidelse?

Frådseri (gula). Det er lige så slemt at smide om sig med penge som med komplimenter. Det er det umådeholdne og uigennemtænkte forbrug, der er en synd – måske tidens alvorligste?

Vrede (ira). I dag taler vi meget om at være passivt aggressive – men er det bedre bare at være aktivt aggressiv og lade vreden få frit løb?

Dovenskab (acedia) er ikke blot at være arbejdssky. Lever vi i en tid, hvor vi ikke vil tage ansvaret på os? Hvor vi lader stå til og ser hvad ”de andre” gør og liker…?


Hvad siger dødssynderne os i dag?
Fascinationen af de syv dødssynder er stadig stor. Men hvad siger dødssynderne os i dag? Måske kan vi løfte blikket og sammen blive klogere på nogle af de mekanismer, der udspiller sig imellem os – i og på tværs af fag?

Vi samler op på diskussionerne i fællesskab og ser, om vi er blevet klogere på os selv, hinanden og de forskellige måder dødssynderne kommer til udtryk på i dag.

Arrangementet er åbent for alle og kræver ingen forberedelse ud over dit blotte nærvær. Kom med og lad tankerne svæve højt, mens vi sammen løfter os fra dagligdagens udfordringer og gøremål.


Bemærk: Tilmelding er bindende, men er du forhindret, må du gerne give pladsen til en anden.


ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSKUDT TIL SENERE PÅ ÅRETProgram

  • 17:00 Velkommen til Byens syndige Saloner v. Byens Netværk
  • 17:15 Oplæg om dødssynderne v. Sognepræst Pia Søltoft
  • 17:45 Samtalemiddag
  • 19:00 Fælles opsamling
  • 19:45 Vin og netværk
  • 20:30 Tak for idag

Praktisk information

Dato og tid

20/06 2019 17:00 - 20:30

Adresse

Blågårds Pl. 6A,
2200 København N

Deltagerantal

75

Mødested

Blågårds Kirke

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

20/06 2019 17:00 - 20:30

Adresse

Blågårds Pl. 6A,
2200 København N

Deltagerantal

75

Mødested

Blågårds Kirke

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk