print logo

Byvandring i det historiske København


Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser og ophavsmand til flere af de bygninger, som har sat et markant aftryk på København.

Deltagerliste (opdateret 21.10.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Debatten om det historiske København har aldrig været skarpere. København er inde i en af sine mest ekspansive perioder samtidig med, at der er et fokus på bevaring af den historiske by. Men hvem bestemmer, hvad der er god og dårlig smag. Og hvem var med til at skabe det København, som mange fremhæver i kontrast til de nye bykvarterer?

Arkitekten Vilhelm Klein (1835 -1913) var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser med stor indflydelse på samtidens arkitektur og debat. Som ophavsmand til bygningsværker som Kunstindustrimuseet (‘Tivolislottet’) og Tegneskolen for Kvinder på H.C. Andersens Boulevard, Karens Minde i Sydhavnen samt bryghus og administrationsbygning på Carlsberg satte han et markant aftryk på København.

Tag med på en byvanding i Københavns Indre By, hvor vi hører om Kleins betydning for København og ser nogle af hans og hans samtidiges centrale bygningsværker og hører om periodens kontroverser om det danske versus det europæiske i arkitekturen. 

På turen kommer vi blandt andet forbi Tegne- og Kunstindustriskolen for Kvinder samt H.C. Andersen Slottet / 'Tivolislottet' på H.C. Andersens Boulevard samt Niels Hemmingsens Gade 24, der tidligere husede Sparekassen for Kjøbenhavn og Omegn og nu er butik for Paustian (BEMÆRK at vi ser bygningerne udefra, men ikke kommer ind i dem). Ligeledes kommer vi også forbi nogle af de steder, hvor Kleins bygninger tidligere har ligget, men som senere er blevet revet ned og erstattet af nye.  

Med på turen er forfatterne til en ny bog om Vilhelm Klein; Mette Lund Jørgensen og professor Peter Thule Kristensen, der undervejs vil fortælle om Kleins arbejde.


BEMÆRK at byvandringen starter på H.C. Andersens Boulevard, men slutter i området Gammelholm (mellem Nyhavn og Havnegade).


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15 Byvandring v/ Mette Lund Jørgensen og Peter Thule Kristensen
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

22/10 2019 15:00 - 17:30

Adresse

H.C. Andersens Boulevard 22
1553 København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran H.C. Andersen Slottet ("Tivolislottet") - bygningen ligger ved siden af Industriens Hus og overfor Rådhuset

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

22/10 2019 15:00 - 17:30

Adresse

H.C. Andersens Boulevard 22
1553 København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran H.C. Andersen Slottet ("Tivolislottet") - bygningen ligger ved siden af Industriens Hus og overfor Rådhuset

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk