print logo

Kalvebod Fælled Skole


Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 

Deltagerliste (opdateret 23.09.2019)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Kalvebod Fælled Skole er den første skole, der er blevet tegnet og opført efter folkeskolereformen trådte i kraft. Som en idræts- og bevægelsesskole er dens formål at fremme børnenes fysiske og psykiske sundhed gennem idræt, bevægelse og leg. Skolen er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der har fokuseret på at understøtte skolens sociale vision og skabe en skole, hvor fællesskabet og et aktivt børneliv er indlejret i bygningen.

I den cirkelrunde bygning er klasselokalerne placeret rundt om idrætshallen, der fungerer som skolens hjerte. Atriet bæres af synlige betonsøjler i hele husets højde og giver udsyn til idrætssalen fra alle de bølgeformede etager, hvor der er fællesområder til samvær mod atriet og klasselokalerne til fokuseret undervisning ligger mod facaden. I stueplan favnes landskabet, og udendørs er der ingen hegn og afskærmninger, så Fælleden bliver en integreret del af legepladsen.

Stueplanet rækker ud mod byen med ankomst- og spiseområder, auditorium, musikrum, omklædning og en lille sal. På etagen over ligger den store idrætssal og herefter følger tre etager; først indskolingen, dernæst mellemtrinnet og udskolingen øverst, hvor de ældste elever også kan bruge taget over idrætshallen som tagterrasse.

Den lette, højisolerede aluminumsfacade fordeler sig rytmisk i et lys- og skyggespil mellem lukkede, åbne og perforerede felter, der både sikrer afskærmning mod solen og udsyn. Indvendigt er facaden foret med finér i fyrretræ, der former sig til vinduesnicher og reoler, skaber små rum i det store rum, dæmper akustikken og giver plads til rolige pauser i en skoledag fuld af bevægelse. Arkustikløsningerne er valgt alt efter hvilket rum man befinder sig i. I idrætssalen er der f.eks. valgt en slagfast akustikløsning, som samtidig spille æstetisk sammen med de synlige installationer. 

På rundvisningen ser vi skolens indendørs fællesarealer, spisesalen, idrætshallen og et klasseværelse og hører nærmere om arkitekturen og livet på skolen. Med på rundvisningen er arkitekt Anita Lindholm Krak fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter samt skoleleder Maria Bælum Mauria. 


Billeder venligst udlånt af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Kreditering: Anders Sune Berg 

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 16:15 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:30 Rundvisning v/ arkitekt Anita Lindholm Krak og skoleleder Maria Bælum Mauria
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

05/11 2019 16:15 - 18:00

Adresse

Else Alfelts Vej 2
2300 København S

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved redskabsskuret ved boldbanen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

05/11 2019 16:15 - 18:00

Adresse

Else Alfelts Vej 2
2300 København S

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved redskabsskuret ved boldbanen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk