print logo

Det nye Rigshospital - Nordfløjen

 

Vi gentager succesen med endnu et byggepladsbesøg til den nye Nordfløj, der skal sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet. Projektet rummer både nye tiltag indenfor helende arkitektur og bæredygtighed og skal stå klar til brug i starten af det nye år.,

Deltagerliste (opdateret 29.10.2019)

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Landets største og mest specialiserede hospital, Rigshospitalet, har vokseværk. En række nybyggerier skal være med til at skabe moderne faciliteter, som kan leve op til nutidens og fremtidens krav til behandlingsformer, sammenhængende patientforløb og effektivitet. Og hvor nye smukke omgivelser samtidig skal virke helende på patienterne.

Et af de nye byggerier er Nordfløjen, der er en behandlingsbygning med ambulatorier, intensivafsnit, sengeafsnit med over 200 senge, 33 operationsstuer, radiologisk enhed og rum til forskning og uddannelse.

Fleksibilitet, logistik og robusthed har været er omdrejningspunktet for etableringen af de nye rammer. Bygningen er på ca. 54.000 m2 fordelt på op til 7 etager og er bygget som en sammenhængende V-formet struktur (et ”zig-zag”), der understøttes af to hovedakser, som sikrer korte afstande samt nem og overskuelig wayfinding.

Den særlige disposition sikrer godt udsyn til Fælledparken og gode dagslysforhold, der gør rummene lyse og åbne. Derudover er der arbejdet meget med akustik for at mindske støj i de store rum. Begge dele for at rummene skal virke helende for patienterne. Endelig er der også arbejdet med rummenes fleksibilitet, så man kan ændre på et rum uden store omkostninger. Dette sikrer en langtidsholdbar løsning, der kan forme sig efter fremtidens udvikling indenfor hospitalsdrift.

Hospitalet lever op til 2020 krav i BR10, solceller bidrager med vedvarende energi, og grønne tage er indarbejdet som en del af klimatilpasning.

Vi får et kig ind bag facaden, inden bygningen står klar til indflytning senere på året, sammen med LINK Arkitektur, der som totalrådgiver står for opgaven fra byggeprogram til færdigt byggeri.

Se også fotoreportagen fra vores besøg til Nordfløjen den 29. august.
 

Bemærk at der kun kan deltage 20 personer på arrangementet. Derfor kan der på dette besøg kun deltage én person fra hver medlemsvirksomhed. 

NB: Det er et byggepladsbesøg og du skal selv skal medbringe sikkerhedssko og hjelm. Vi medbringer veste til alle.


Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion til projektet v/ LINK Arkitektur
  • 16:00 Rundvisning v/ LINK Arkitektur
  • 17:00 Netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

30/10 2019 15:30 - 17:30

Adresse

Blegdamsvej 9
2100 København Ø

Deltagerantal

20

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen til Rigshospitalet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

30/10 2019 15:30 - 17:30

Adresse

Blegdamsvej 9
2100 København Ø

Deltagerantal

20

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen til Rigshospitalet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk