print logo

Helende arkitektur - ny retspsykiatri Sct. Hans

Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde har fået en ny flot bygning. Fra midt december vil patienter flytte ind og i fremtiden omgive sig med stimulerende og smukke rumoplevelser. Inden da har vi fået en unik mulighed for at kigge ind bag facaden og sammen med KHR Architecture høre om projektet, der sætter nye standarder for fremtidens helende arkitektur. 

Deltagerliste (opdateret 09.12.21)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Det ny Sct. Hans hospital udgør i alt 25.000 m² og indeholder en helt ny retspsykiatrisk afdeling med 126 sengestuer. Arkitekturen tager sit afsæt i de smukke omgivelser i et kuperet terræn, der skråner ned mod Roskilde Fjord. Den nye retspsykiatriske afdeling Sct. Hans tilbyder 126 patienter plads til behandling og sikring i moderne omgivelser, der også inddrager den omkringliggende natur i det arkitektoniske hovedgreb som et væsentligt element i den helende arkitektur.

Den nye retspsykiatri på Sct. Hans Hospital i Roskilde er tegnet med en idé om at arkitektur kan helbrede, har man lavet en bebyggelse, der hverken signalerer afstraffelse eller indespærring, men snarere ro, styrkelse og genopbygning

- Karsten Ifversen, Politikken, november 2021

Igennem projektet har der været et intensivt fokus på at skabe helende arkitektur med afsæt i nyeste viden på området. Natur og lys har en dokumenteret positiv indvirkning på patienternes trivsel og Sct. Hans er derfor bygget ind landskabet på en måde, der sikrer smukke udkig både fra patientstuer, gang- og fællesarealer.

Vi besøger det nye Sct. Hans sammen med partnere Mikkel Beedholm og Henrik Richter Danielsen fra KHR Architecture kort før anlægget overdrages til drift, dvs. at vi oplever bygningen, mens den sidste indretning pågår.

Projektet har fået 5 hjerter af Politikens arkitekturredaktør Karsten R.S. Ifversen og 5 stjerner af Berlingskes arkitekturredaktør Holger Dahl.

 

Bygherre: Region Hovedstaden

Bygherrerådgivning: Niras

Totalrådgivning: KHR Arkitekter

Arkitekt: KHR Architecture A/S og Rubow Arkitekter

Ingeniør: Oluf Jørgensen og Spangenberg & Madsen

Landskab: Opland

Areal: 25000 ㎡

Pris: 550 mio.


Kilder: Region Hovedstaden og  KHR

Fotokreditering: Adam Mørk

 

Vedr. corona

  • Vi tager forbehold for aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit og mundbind
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

 Program

  • 15:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:15 Om projektet v/ Mikkel Beedholm og Henrik Ricther Danielsen, partnere, KHR Architecture og Lars Alva Jørgensen fra Opland
  • 15:30 Rundvisning i bygningen og landskabet
  • 16:30 Netværk og forfriskning
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

09/12 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Lindegårdsparken 2
4000 Roskilde

Deltagerantal

40

Mødested

Parkeringspladsen ved den lille skurby

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

09/12 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Lindegårdsparken 2
4000 Roskilde

Deltagerantal

40

Mødested

Parkeringspladsen ved den lille skurby

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk