print logo

Studietur til Færøerne

Fantastiske vidder, rå uspoleret natur, lakseindustri, fåreopdræt, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne. Turen finder sted fra 26.- 30. april 2022.

Deltagerliste (opdateret 26.04.2022)

Program (opdateret 26.04.2022)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

I den nordlige del af Atlanterhavet mellem Storbritannien, Island og Norge ligger Færøerne som en selvstændig øgruppe. Færøerne består af 18 større og mindre øer, som i dag hovedsageligt forbindes af tunneller og færger. Landskabet og klimaet er barskt med stejle klipper, græsklædte bakker, spredte bygder, hav, sol og vind. Færøerne er det mindste land i det danske rigsfællesskab, og der bor aktuelt 51.336 indbyggere fordelt på landets knap 1.400 km2.

Selvom man siger, at der findes dobbelt så mange får som indbyggere på Færøerne, er tendensen dog, at befolkningstilvæksten er opadgående. Et økonomisk opsving har de seneste år præget landet, og sammen med landets hovederhverv, fiskeindustrien, er Færøerne i dag et velstående samfund med fuld fart på udviklingen. Der er de seneste år blevet skabt en stor andel nye jobs inden for bl.a. ledelse, udvikling og oplevelsesøkonomi, hvilket gør, at mange af de unge, der før forlod øen, vender hjem for at blive.

Stjernearkitektur i Tórshavn og Klaksvik
Særligt landets to største byer – Tórshavn og Klaksvik – oplever at vokse, og dét i en grad, der giver plads til masser af nybyggeri og byudvikling. Moderne arkitektur og byrumsprojekter er med til at skabe moderne, attraktive rammer for beboere og besøgende samtidig med, at mange af de gamle fredede bygninger renoveres, udbygges og holdes ved lige.

Både lokale og internationale arkitekter er hyret til at tegne landets nye bygninger og vartegn, og mange af de nye projekter spejler - eller vokser ind i - naturen, som fx det nye rådhus Eystur af Henning Larsen ved Klaksvik, den kommende børnehave Gjai (også Henning Larsen) og uddannelsesinstitutionen Glasir College i Tórshavn, tegnet af BIG.

Flere danske arkitekter har også tidligere sat deres præg på de færøske bygninger, heriblandt tegnestuen Friis & Moltke, som bl.a. har tegnet designhotellet Føroyar, som er det hotel, vi skal bo på. Hotellets restaurant er netop nyindrettet i hænderne på den danske designvirksomhed Scale Design. Der findes i det hele taget utallige eksempler, hvor man støder på det danske design.

Også den færøske infrastruktur er et besøg værd. Som ø-samfund har landet i mange år været afhængig af sine små lokale færgeforbindelser, men avanceret ingeniørkunst har nu gjort det muligt at bygge store broanlæg og tunneller, der letter transporten mellem landets små og store byer og i det hele taget gør samfundet mere robust. På studieturen skal vi se nogle af de nye projekter, hvor avancerede byggemetoder og konstruktionsprincipper har været afgørende. 

Programmet i overskrifter

 • ​“Velkommen til Færøerne”. Introduktion til landets historie, kultur, infrastruktur, erhvervsudvikling, turisme osv.
 • Møde med blandt andre Tórshavns borgmester, Heðin Mortensen og Guðrið Højgaard fra Tourism Council.
 • Byvandring i Tórshavn – guidet tur gennem byens gader og arkitektur, byhuse, pakhuse, byrum og pladser. Vi skal bl.a. besøge Kulturkvarteret, hvor den gamle Margarinefabrik er omlagt til ungdomskulturhus og Michelin-restauranten KOKS, som er indrettet af danske Scale Design.
 • Besøg i Færøernes Lagtingshus, som er et smukt og velbevaret træbyggeri fra 1856, der ligger centralt i Tórshavn.
 • Eksempler på ny arkitektur, heriblandt det nye college Glasir i Torshavn, tegnet af BIG, og den nye folkeskole ved siden af, Skúlin Á Fløtum, tegnet i et samarbejde mellem SNA og ZETA  Arkitekter.
 • Udflugt til Nordens Hus på toppen af Tórshavn. Gennemført ”nordisk” byggeri udført i materialer som norske og færøske sten, svensk træ, islandsk tørv, dansk glas og stål og møbler fra Finland.   
 • Udflugt med båd til Vestmanna, hvor vi skal se de berømte fuglefjelde og grotter.
 • Præsentation af et af de avancerede tunnelprojekter. Infrastruktur og ingeniørkunst v. NCC
 • Endagstur til Klaksvik, hvor vi bl.a. besøger Eystur Rådhus og Gjai Børnehave – begge designet af Henning Larsen. Vi møder arkitekt Ósbjørn Jacobsen fra Henning Larsen, der fortæller om projekterne og om tegnestuens aktuelle byudviklingsprojekt med kulturhus for Klaksvik Bymidte. 
 • Besøg på den lokale laksefarm Bakkafrost
 • Turismeindustrien – hvad er det nye inden for hoteller, gastronomi og indretningsdesign? Og hvilke temaer er på dagsordenen i forhold til landets turismestrategier?
 • Dialog og projektfremvisninger med de lokale arkitektfirmaer FUGLARK og ZETA.

Se det fulde program her

Hvor skal vi bo?
Under studieturen skal vi bo på det 4-stjernede Hotel Føroyar, der er designet af de danske arkitekter Friis & Moltke. Det skønne designhotel er omkranset af smukke grønne landskaber og stisystemer blot 2,5 km. fra Tórshavn. Samtlige værelser har den fineste udsigt til Nólsoy Fjord og Tórshavn, og alle er de indrettet i lyst, moderne design. Hotellets restaurant og værelser er alle renoverede og designet af Pascale Nemery fra danske Scale Design. I restauranten serveres både traditionelle færøske retter og internationale retter, alt imens man kan sidde og nyde panoramaudsigten over fjorden og byen. 

Adresse: 
Hotel Føroyar
Oyggjarvegur 45
FO-100 Tórshavn
Faroe Islands

+298 317500
Mail: hf@hotelforoyar.com

 

Rejsedatoer
Tirsdag den 26. april 2022 – lørdag den 30. april 2022

Udrejse: 
Atlantic Airways direkte
Tirsdag den 26. april 2022 RC453
København 12:25 - Vágar 13.40

Hjemrejse:
Atlantic Airways direkte
Lørdag 30. april 2022 RC456
Vágar 14.30 - København 17:35

​Formålet med turen
Netværk med byggebranchen og lokale aktører i Tórshavn og Klaksvik til inspiration, gensidig forståelse og nye idéer. Udveksling af viden, idéer og en større forståelse for eksisterende udfordringer, når der bygges og byudvikles. Kendskab til byudvikling og arkitektur - både moderne og historisk. Netværk nationalt og internationalt.

 

Rejsebetingelser​


Tilmelding
Tilmelding er bindende. Tilmelding foregår ved at udfylde nedenstående formular.

Tilmeldingsfrist: 15. juli 2021
Når vi har modtaget din tilmelding, fremsender vi faktura på rejsens pris.

Navneændring 
Navneændring kan ske uden omkostninger indtil 4 uger før afrejse. Derefter er navneændring evt. mulig mod gebyr til flyselskab.

Kopi af pas
Da vi rejser inden for rigsfællesskabet er det ikke nødvendigt at sende os en kopi. Til gengæld skal alle have pas med på turen, da politiet i forbindelse med corona tjekker nationaliteten på alle indrejsende ved ankomst til lufthavnen.

Forplejning
Forplejning på vores fælles ”jævne” frokoster/middage er for egen regning, og du modtager en faktura efter hjemkomsten. Regningen deles solidarisk. Det er ikke helt billigt at spise på Færøerne, og du skal regne med at afsætte ca. DKK 800 pr. dag ekskl. drikkevarer.

Deltagerprofil
Inden afrejse skal du udfylde en deltagerprofil, som du modtager separat på mail. Profilen er et godt redskab til netværk på turen.

Deltagerantal
30 personer. Da det er en netværkstur, prioriterer vi, at så mange af vores medlemsvirksomheder som muligt kan deltage. Dvs. maks. 3 personer pr. virksomhed. Hvis vi efter tilmeldingsfristens udløb stadig har ledige pladser, så er der naturligvis mulighed for at tilmelde sig. Turen gennemføres ved minimum 25 tilmeldte. Vi reserverer 5 pladser til netværksmedlemmer, som ikke har været med tidligere.

Forsikring
Du skal selv tegne en rejse- og/eller en afbestillingsforsikring – vær opmærksom på at hele rejsens pris skal være forsikret.
Groossartig ApS, der er teknisk rejsearrangør på turen, tilbyder begge dele til en favorabel særpris for deltagere på Byens Netværks studietur. Ønsker du at tegne forsikring, kontakt Peter Grooss, Groossartig ApS, Tlf.: +45 22 39 34 94, mail: peter@groossartig.dk.
Særligt for afbestillingsforsikring gælder det, at den skal tegnes straks efter at du har tilmeldt dig turen. Kontakt derfor Peter Grooss så snart du har tilmeldt dig.

Ændringer
Vi gør os umage for at lave den bedst mulige studietur til jer og tager således forbehold for forbedringer.

Pris
Pris kr. 13.895,- pr. person
(enkeltværelse)

Pris kr. 11.895,- pr. person
(delt dobbeltværelse)

Forplejning faktureres efter hjemkomst.

Prisen inkluderer fly, hotel, morgenmad, entréer samt et fuldt fagligt program.
Derudover afholdes der et kick-off-arrangement inden afrejse og et kick-after efter hjemkomst.

Priserne er baseret på en minimumstilmelding på 25 personer.

Priserne er udregnet efter dags dato skatter/afgifter, regler og valutakurser, samt det ovenfor nævnte antal deltagere, og er derfor opgivet med forbehold for mindre ændringer.

Faglig og teknisk rejsearrangør
Byens Netværk er den faglige rejsearrangør og således kun ansvarlig for det faglige program. Den tekniske rejsearrangør er Groossartig ApS, medlem af rejsegarantifonden nr. 3290.

Rejseteam
Henriette Sofie Larsen/ Byens Netværk
Lisbet Fibiger/ Byens Netværk

Ring eller skriv til Henriette Sofie Larsen, hvis du har spørgsmål til turen: +45 2334 4601, hsl@byensnetvaerk.dk

Specielt vedrørende COVID-19
Nye betingelser pr. 9/4-2021: Vaccination mod COVID-19 er under de nuværende omstændigheder en nødvendighed for at kunne komme med på studieturen til Færøerne. Hvis man ikke er vaccineret ved indrejse, skal man gå i karantæne i 6 dage – og det kan af gode grunde ikke hænge sammen med studietursprogrammet. Vi følger nøje vaccinationsplanerne i Danmark, og som det ser ud nu, burde vi alle være færdigvaccinerede, inden vi skal afsted. Ønsker man ikke at modtage en vaccine, kan man ikke deltage i turen.

Da vi i det hele taget ikke slipper for at skulle forholde os til COVID-19 i forbindelse med studieturen, vil vi i det følgende vil forsøge at besvare de mest nærliggende spørgsmål: Vi gør opmærksom på, at det er de svar, der gør sig gældende i dag. Vi vil løbende holde os orienteret om situationen og løbende holde dig underrettet.

Da vi anvender rejsebureauet Groossartig, der er medlem af rejsegarantifonden, vil rejsen blive refunderet, såfremt de lokale myndigheder i Danmark eller Færøerne ændrer på de gældende rejserestriktioner, således at man ikke kan/må rejse til Færøerne mindre end 14 dage inden afrejse. Det samme gør sig gældende, hvis SAS foretager så store ændringer, at rejsen bliver ”forstyrret” med mere end 8 timer. Hvis Byens Netværk vælger at aflyse turen, når der er mere end 14 dage til afrejse, grundet COVID-19, vil alle refunderbare beløb blive tilbagebetalt til deltagerne.

Hvis man bliver syg med COVID-19 under turen, vil man umiddelbart ikke kunne komme hjem, før man er godkendt af en læge til at rejse. Ens rejseforsikring vil dække omkostninger i forbindelse med sygdom under rejsen, samt eventuel anden hjemrejse, dog ikke ved evakuering.

Når man tilmelder sig studieturen, er tilmeldingen bindende. Det betyder, at man ikke kan annullere sin tilmelding.

Man kan derfor ikke forsikre sig mod egen aflysning af turen til Færøerne, såfremt ens aflysning skyldes COVID-19 udviklingen. Dog vil man, hvis man tegner en afbestillingsforsikring, være forsikret i tilfælde af, at man selv (eller et nærtstående familiemedlem) får konstateret smitte med COVID-19 inden afgang.

Vi gør opmærksom på, at de oplyste vilkår ved forsikring er gældende for Gouda Rejseforsikring, og du bør derfor tjekke din egen forsikring for deres vilkår if. med COVID-19.

På nuværende tidspunkt anbefaler vi, at alle deltagere lader sig teste senest 72 timer inden afrejse.

Ved ankomst til Færøerne bliver alle på flyet testet for COVID-19, og svaret plejer at komme inden for ganske få timer. Hvis man har siddet på samme række som en, der er testet positiv, skal man testes igen. Mens man venter på svar, skal man selvisoleres. Vi håber alle, at situationen har ændret sig væsentligt i en positiv retning, inden vi skal afsted den 26. april  2022.

Ang. vilkår i forbindelse med covid-19 ved vi med sikkerhed to ting;

 • Alle udgifter ifm. evt. test og covidpas er for egen regning
 • At du bliver den første der får at vide hvad som kommer at gælde for vores rejse.
   

Færøernes COVID-19 information

 

Photo credits:

Nic Lehoux, Henning Larsen
Rasmus Hjortshøj, BIG
Esther Nemery, Faroe Islands
Michael Frank, Junckers

 

Studieturen er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Marcus på mrg@byensnetvaerk.dk 
Praktisk information

Dato og tid

26/04 2022 12:25 - 30/04 2022 17:35

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Deltagerantal

35

Mødested

Københavns Lufthavn Kastrup

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

26/04 2022 12:25 - 30/04 2022 17:35

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Deltagerantal

35

Mødested

Københavns Lufthavn Kastrup

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

footer image byens netværk