print logo

Byen vågner: Lysets betydning for vores sundhed

Hvilken betydning har lyset har for vores indeklima og sundhed? Er der håb for det gode lys i fremtidens bæredygtige byggerier? Hvad gjorde vi før? Hvordan laver vi ’rigtigt lys til alle’, når vi skal manøvrere med energirammer, energibesparelser og nye regler på belysning? Hvilke nye tendenser ser vi ind i?

Det er nogle af de spørgsmål vi bliver klogere på, når Byen vågner sammen med Carlo Volf, arkitekt MAA og Ph.d. (Light, Architecture and Health – a Method), og Per Reinholdt, Direktør, Dansk Center for Lys. Carlo og Per vil dele ekspertviden, principper, værktøjer og synspunkter, når vi mødes på Copenhagen Contemporary, der aktuelt viser udstillingen Light and Space.

Deltagerliste (opdateret 22.08.22)

Præsentation, Carlo Volf

Præsentation, Per Reinholdt 

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Byen vågner denne gang på Refshaleøen. I skæret af solopgangen og med udstillingen Light & Space som kulisse får aktuel viden om lysets betydning over morgenkaffen.

Har vi glemt tidligere tiders god praksis? Kan vi overhovedet skabe god belysning og godt indeklima i moderne bæredygtige bygninger? Carlo Volf reflekterer over dette og giver os et tilbageblik på velfungerende principper, vi måske har smidt overbord – og løfter sløret for, om der overhovedet er håb at se for fremtidens byggerier.

Hvad er god og rigtig belysning, set ud fra et menneskeligt og sundhedsmæssigt synspunkt? Hvad er trenden i dag – hvordan udføres belysning rent faktisk i byggerier? Hvordan holder vi modet oppe og navigerer med den nye revision af standarden DS/EN 12464-1 Lys og belysning – Belysning ved indendørs arbejdspladser? Per Reinholdt giver os nogle værktøjer til god og sundhedsmæssig korrekt belysning, samt indflyvning til en ny revision af den standard, vi skal benytte, når vi designer belysningsanlæg til fremtidens byggerier.

Glæd dig til at møde:

Carlo Volf

Carlo Volf er arkitekt og har igennem de sidste snart 20 år arbejdet med forskning indenfor lys og sundhed. Carlo Volf fokuserer ikke kun på lys, men ser også på indeklimaets andre parametre, herunder ventilation og bæredygtighed. Han er stiftende medlem af Daylight Academy og Novel Interventions in Depression (NID-Group), samt leder af Built Environment for Center for Environmental Therapeutics (CET). Carlo Volf har vundet flere priser for sit arbejde med det gode lys og det gode indeklima.

Mere om Carlo Volf

Per Reinholdt er Direktør i Dansk Center for Lys (DCL), en ikke-kommerciel forening og kompetencenetværk for aktører i Danmark, der arbejder med lys og belysning under mottoet ”Rigtigt lys til alle”. DCL er repræsenteret i S-061, standardiseringsudvalget under DS, der arbejder med alle de vigtigste belysningsstandarder ligesom foreningen er nationalt kontor for CIE, Den Internationale Belysningskommission. Per har i godt 16 år haft sit professionelle fokus på god og hensigtsmæssig belysning. 

Mere om Dansk Center for Lys

Hvis tid, lyst og mulighed kan du efter arrangementet få en introduktion til udstillingen Light & Space og opleve den på egen hånd 

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 

 Program

  • 08:30 Godmorgen v/ Byens Netværk
  • 08:45 Lys og dets betydning for et samlet godt indeklima i bygninger set i et historisk perspektiv v/ Carlo Volf, arkitekt MAA og Ph.D
  • 09:15 Hvordan laver vi så `Rigtigt lys til alle’, når vi skal manøvrere med energirammer, energibesparelser og nye regler på belysning? v/ Per Reinholdt, Dansk Center for Lys
  • 09:45 Spørgsmål, samtale og netværk
  • 10:00 Fortsat god dag
  • 10:30 Light & Space OPTIONAL: introduktion og udstilling på egen hånd

Praktisk information

Dato og tid

24/08 2022 08:30 - 10:30

Adresse

Refshalevej 173A
1432 Copenhagen K

Deltagerantal

40

Mødested

Copenhagen Contemporary

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

24/08 2022 08:30 - 10:30

Adresse

Refshalevej 173A
1432 Copenhagen K

Deltagerantal

40

Mødested

Copenhagen Contemporary

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk