print logo

Byen vågner: Drømmenes København med Holger Dahl


Byen vågner med en samtale om det København, der kunne have været. I bogudgivelsen Drømmenes København tager Holger Dahl os med på en opdagelse gennem en række af byens store urealiserede arkitekturprojekter: Jørn Utzons svømmehal ved Peblingesøen, en mur af BIG-boliger langs Kløvermarken, Teaterfuglen på Kongens Nytorv og Theo Bjergs udbygning til Statens Museum for Kunst. 

Vi møder Holger Dahl i Indre København og bliver klogere på alt det, der aldrig blev. Og som vi ikke en gang skænker en tanke. I Drømmenes København illustrerer Holger de ikke-byggede idéer og løsninger, der kunne have udviklet og forandret byen - måske til det bedre? 

Deltagerliste (opdateret 01.05)

Luk fuld beskrivelse

Den offentlige hukommelse er ubarmhjertigt kort, og sjældent skænker vi det ikke-byggede mange tanker. Men hvad med den by, der aldrig blev? Idéer, der kunne have forandret byen på godt og ondt. Nogle har vi lykkeligt undgået, mens andre på spektakulær vis udfordrer, hvad byen kunne have været i dag. Man kan spørge sig selv, hvilke kvaliteter og ambitioner denne ubyggede by havde og har. Valgte vi altid den rigtige løsning, eller er det hele bare sådan, det blev?  

Glæd dig til at gå på opdagelse gennem drømmenes København med Holger Dahl. Vi starter med friskbrygget kaffe i kruset, mens Holger fortæller om baggrunden for bogen - og hvorfor det er interessant at huske på urealiserede arkitekturprojekter i vores byer?  

Sammen med Holger bevæger os ud i byen for at tale om udvalgte lokationer og projekter, der optræder i bogen. Forestil dig, at det så helt anderledes ud. Vi passerer blandt andet forbi Dronningegården, Borgergade/Adelgade, havnefronten med kig til både Operaen, Utzons Langelinjepavillon og Henning Larsens musikhus. 

Holger Dahl er uddannet arkitekt og er arkitekturredaktør på Berlingske, hvor han blandt andet skriver klummen ‘Københavnersnuden’.

Bogen Drømmenes København blev udgivet i november 2022 af forlaget Strandberg Publishing


Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 


Billeder i topslider:
Billede nr. 2
Erick van Egeraats forslag til boligbyggeri på Krøyers Plads.
Kreditering: Design Erick van Egeraat

Billede nr. 3
Steven Holls forslag til bebyggelsen kaldet LM-projektet med bromellem Langeliniekajen og Marmormolen.
Kreditering: Courtesy Steven Holl Architects

Øvrige: Strandberg PublishingProgram

  • 08:30 Godmorgen v / Byens Netværk
  • 08:45 Drømmenes København - om det København, som kunne have været. Introduktion v. Holger Dahl
  • 09:30 Ikke-bygget arkitektur, der kunne have forandret byen. Vidensvandring v. Holger Dahl
    Spørgsmål og samtale undervejs
  • 10:30 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

09/05 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Dronningens Tværgade 52
1302 København

Deltagerantal

35

Mødested

studio x kitchen

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna Jardorf, tlf. 28266304

Praktisk information

Dato og tid

09/05 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Dronningens Tværgade 52
1302 København

Deltagerantal

35

Mødested

studio x kitchen

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna Jardorf, tlf. 28266304

footer image byens netværk