print logo

Transformering af Den Røde By i Nordhavn


Tre af de ældste fabriksbygninger i Nordhavn er under transformering fra industri til blandet erhverv. Tag med, når vi tager på byggepladsbesøg til Den Røde By sammen med BRIQ og hører om projektet, der både skal forny og bevare stedets identitet. Og hvor der samtidig arbejdes med afprøvning af nye materialer.

Deltagerliste (opdateret 28.08)

 

Luk fuld beskrivelse

Den Røde By er betegnelsen for et område i den vestlige del af Århusgadekvarteret i Nordhavn, som består af historiske bebyggelser hovedsageligt opført i rødt tegl. For 100 år siden husede Den Røde By tung industri og opmagasinering af kul, og i dag står bygningerne som historiske vartegn i den nye bydel og undergår en transformering, der skal give dem nyt liv, men samtidig videreføre deres karakter og identitet.

Transformationen af Den Røde By er en del af det overordnede samarbejde mellem PFA og NREP om byudviklingen af Nordhavn og er den sidste brik i Århusgadekvarterets bylivsforløb.

I projektet renoveres og transformeres tre eksisterende bygninger, ligesom der tilføjes tre nye volumener samt en tilbygning på i alt 5.200 m2 tegnet af BRIQ, som ligeledes har stået for overordnet konceptudvikling, bylivsstrategi og implementering på både byggefeltet og i Århusgadekvarteret.

Bygningerne har hver især deres eget byggesystem og udtryk baseret på en ærlig materialetektonik med naturlige materialer. I bygningerne, der renoveres, anvendes indvendig lerpuds, og der efterisoleres med IsoHemp. På andre bygning afprøves en kombination af CLT, IsoHemp med kalkpuds samt udvendig beklædning med brændt træ. Derudover arbejdes der i en bygning med et stor integreret solcelletag, som kommer til at have en peak-effekt på op mod 150kwHp og kommer til at forsyne byggefeltet med strøm i dagtimerne (står færdig i sommeren 2024).  

Hele formålet med transformeringen er at skabe et generøst og udadvendt byliv, som byder velkommen til Århusgadekvarteret og bygger bro til resten af København. I takt med at projektet står færdigt, flytter værksteder og restauranter ind i stueplan, mens der kommer lejemål til forskellige typer af erhverv på de andre etager. Et passageforløb knytter Den Røde By sammen på tværs og inviterer beboere og besøgende til at gå på opdagelse i området.

Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sko, hjelm og vest) for at deltage.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til sekretariatet på info@byensnetvaerk.dk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.Program

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:10 Introduktion og rundvisning på byggepladsen v/ Espen Lunde Nielsen, Head of Architecture, BRIQ
  • 17:30 Forfriskning og netværk
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

29/08 2023 16:00 - 18:00

Adresse

Århusgade 128
2150 Nordhavn

Deltagerantal

40

Mødested

Pladsen foran Pas Normal Studios, Århusgade 126

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

29/08 2023 16:00 - 18:00

Adresse

Århusgade 128
2150 Nordhavn

Deltagerantal

40

Mødested

Pladsen foran Pas Normal Studios, Århusgade 126

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

footer image byens netværk