print logo

Det nye Nordø

Nordhavn er Københavns nye bydel, der i store dele allerede pulserer med nye indbyggere, butiksliv, badezoner og spektakulære udsigter. I forlængelse af det populære Århusgade-kvarter bygges der dog stadig på Nordø – eller Redmolen – og nye spændende byggerier står snart færdige.

Ta’ med Byens Netværk når vi ser nærmere på Nordø - ikke mindst det storslåede byggeri Spidsen Af Nordø, der knejser alleryderst på den gamle mole.

Deltagerliste (opdateret 10.03.2023)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste

Luk fuld beskrivelse

Redmolen har raget ud i havnen lige nord for Langelinie siden årene omkring 1. Verdenskrig, hvor området blev udvidet ved hjælp af inddæmning og opfyldning. Molen er blevet en ø – Nordø – da den er blevet adskilt fra resten af Århusgadekvarteret af en ny kanal, der kan krydses af to broer.

På denne unikke placering i Nordhavn, hvor himmel og hav møder byen, er Nordø blevet udviklet af PFA Ejendomme som bygherre, og den består af i alt 5 byggefelter med i alt ca. 55.000 m2 fordelt på 115 boliger til private, 2 erhvervsdomiciler og hotel med ca. 300 hotelværelser. Planen er at være klar med første byggefelt her i første halvdel af 2023. Området har fået sin egen eksklusive identitet med stærke kontraster. Arkitekturen i området tager dels sin inspiration fra det klassiske København og dels fra industrihavnens tårnhøje siloer. I facadelandskabet kommer alt dette til udtryk i to kontraster, der skaber en interessant og dynamisk ramme. De varme, rødbrune nuancer og den gråtonede skala.

PFA er én af de virksomheder, der er bosiddende med hovedkontor i Nordhavn. PFA Ejendomme har derfor et særligt tæt forhold til området som både investor og beboer. Det forpligter på mange måder. Til at løfte visionen har PFA Ejendomme engageret en række førende rådgivere og samarbejdspartnere i et tæt udviklingssamarbejde.

Niels Klæsøe Kongste, PFA Projektledelse Redmolen, vil sætte rammen om vores besøg med en introduktion til hele Nordø projektet - hvad er det, der udvikles og bygges, og hvad er visionen bag?

Yderst på Nordø rejser bygningen Spidsen af Nordø sig som et nutidigt fyrtårn i imponerende skala. Spidsen af Nordø er en spektakulær kontorbygning, der med en højde på 60 meter allerede er et af byens nye vartegn ved indsejlingen til Københavns havn. Dens store skala er indstillet til at matche skalaen i havnerummet, og Bygningen refererer til de omgivende forvandlede siloer og industriarven

Bygningen er beklædt med 924 facadeelementer og består af glas og naturanodiseret aluminium. Den markante facade er enkel og velproportioneret, og der er seks individuelle vinklede facadeelementer, der varierer i størrelse og glasering, der kontinuerligt reflekterer lyset fra solen, når den bevæger sig over himlen i løbet af dagen. Træder man ind i kontorlandskabet på bygningens etager, ser man, hvordan den særligt designede facade lukker det naturlige lys ind og giver en behagelig temperatur for kontorets ansatte. Glasfacaden hjælper desuden med at reducere bygningens energiforbrug og giver en imponerende panoramaudsigt udover Øresund og København.

En af tankerne bag formen på den cirkulære bygning er, at den sammen med kajen muliggør et tredje rum, hvor byens offentlige arealer smelter sammen med bygningens private rum til et kombineret miljø – bl.a. en imponerende vinterhave med frodig natur og høje træer på indersiden af bygningen, hvor alle er velkomne.

Vi besøger Spidsen af Nordø sammen med arkitekterne, hvor Malte Rosenquist, Partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Marianne Filtenborg, Arkitekt og Project Manager hos Cobe, tager os med rundt. På turen fortæller de om tankerne og arbejdet bag projektet. Mød også Dennis Rasmussen, Project Manager fra Tredje Natur, der står klar til at besvare spørgsmål om den kommende offentlige have.

Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sko, sikkerhedsvest + hjelm) for at deltage.

Læs evt. mere om Nordø her og her.
Læs evt. mere om Spidsen af Nordø her 

Fotokreditering: Jakob Holmqvist Larsen

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk hvis du vil på ventelisteProgram

  • 15:50 Ankomst ved mødepunkt
  • 16:00 Velkomst ved Byens Netværk
  • 16:10 Om Nordø som projekt ved Niels Klæsøe Kongste, PFA Projektledelse Redmolen
  • 16:30 Om Spidsen af Nordø ved Malte Rosenquist, Partner, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Marianne Filtenborg, Arkitekt og Project Manager, Cobe.
  • 16:50 Omvisning i byggeriet. Hør også om landskabet, når Dennis Rasmussen, projekt Manager fra Tredje Natur går med rundt.
  • 18:00 Afsluttende spørgsmål og netværk
  • 18:15 Tak for i dag.

Praktisk information

Dato og tid

27/03 2023 15:50 - 18:15

Adresse

Helsinkigade
2150 Nordhavn

Deltagerantal

40

Mødested

For enden af Helsinkigade ved broen over til Gdanskgade. (Gule port)

Kontakt

lsh@byensnetvaerk.dk
Louise Skafte Hedensten, tlf. 20956767

Praktisk information

Dato og tid

27/03 2023 15:50 - 18:15

Adresse

Helsinkigade
2150 Nordhavn

Deltagerantal

40

Mødested

For enden af Helsinkigade ved broen over til Gdanskgade. (Gule port)

Kontakt

lsh@byensnetvaerk.dk
Louise Skafte Hedensten, tlf. 20956767

footer image byens netværk