print logo

Papirøen – Københavns nye bykvarter i hjertet af havnen


Papirøen i Københavns inderhavn er under tydelig transformation. Et helt nyt bykvarter rejser sig netop nu op af havnebassinet, og vil i fremtiden rumme nye boliger, erhverv og rekreative områder.

Vi har fået muligheden for at besøge byggepladsen til den nye Papirøen sammen med Klaus Kastbjerg, ejer, UNIONKUL og Niels Fribo, udviklingsdirektør, Danica Ejendomme. Klaus og Niels deler visioner og strategi for øens udvikling med os.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Deltagerliste (opdateret 09.05.23)

Luk fuld beskrivelse

Den kunstige ø Christiansholm ligger midt i Københavns Havn. I mere end 300 år har den lagt opdæmmet jord til en lang række vigtige funktioner for byen: fra skibsværft til krigshospital, kanonopbevaring til kuldepot og papirlager. Sidstnævnte funktion gav øen sit nuværende navn: Papirøen.

Den lille holm blev op gennem nullerne tilgængelig for borgere og besøgende, flere kreative erhverv fik adresse på øen, der også blev et kendt københavner-hang-out først med Luftkastellet, senere Copenhagen Street Food. Begge midlertidige bylivs-initiativer.

Nu er Papirøen igen under transformation. Den nye Papirøen bliver et bykvarter med imponerende arkitektur, spektakulært vandkulturhus, internationalt hotel, madhal, boliger og attraktive kulturtilbud. Det hele omgivet af en nyetableret havnepromenade med rekreative aktiviteter.

Det nye Papirøen skal være et moderne og involverende bykvarter af internationalt format, der sætter nye standarder for, hvordan vi bor, arbejder og lever i byen.

I 2024 kan øens nye beboere, københavnerne og turister indtage øen. 

Det prisbelønnede arkitektfirma COBE står bag den arkitektoniske fortælling og udformning, som tager udgangspunkt i holmens beliggenhed, historie og atmosfære.

Glæd dig til at møde Klaus Kastbjerg, ejer, UNIONKUL, og Niels Fribo, udviklingsdirektør, Danica Ejendomme, når Byens Netværk besøger det nye Papirøen under omdannelse og opbygning!

Papirøen - fakta

Bygherre: 
Papirøen udvikles af CØ P/S – et selskab, som består af Danica Ejendomme, Nordkranen og UNIONKUL HOLDING.

Arkitekt: 
Cobe Architects ApS

Landskabsarkitekt: 
Inside Outside (Hollandsk Landskabsarkitekt)

Ingeniør: 
MOE A/S

Entreprenør: 
NCC Danmark A/S

Byggesum: 
1,2 mia. kr.

Omfang: 
64.750 m² fordelt på:
Ejerboliger 20.250 m2
Almennyttige boliger: 6.750 m²
Hotel: 6.600m²
Haller med erhverv: 6.400m²
Kælder i to-etager indeholdende teknik- og depotrum samt 290 p-pladser: 24.800m²
Landskab: 13.000m²

Bemærk, at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sko, sikkerhedsvest + hjelm) for at deltage.

Fotokreditering: papirøen.dk / NXT 

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dkProgram

  • 16:00 Ankomst + velkommen v/Byens Netværk
  • 16:15 Introduktion til projektet v/ Klaus Kastbjerg, ejer, UNIONKUL og Niels Fribo, udviklingsdirektør, Danica Ejendomme
  • 16:30 Omvisning på byggepladsen, herunder forhåbentlig besøg i en bolig
  • 17:30 Kunstpræsentation af de kommende vægmalerier, som skal dekorere udvalgte boligopgange v / Thomas Pålsson, kunstner
  • 17:45 Afrunding
  • 18:00 Tak for i dag
  • Spørgsmål og netværk undervejs

Praktisk information

Dato og tid

11/05 2023 16:00 - 18:00

Adresse

Trangravsvej 5-7
1436 København K

Deltagerantal

40

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

11/05 2023 16:00 - 18:00

Adresse

Trangravsvej 5-7
1436 København K

Deltagerantal

40

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk