print logo

Byen vågner: Brønshøj Vandtårn mellem himmel og hav

Deltagerliste (opdateret 15.04)

Byen vågner forener det arkitektoniske, det faglige og det sanselige, når vi sammen med arkitekt Lawrence Ebelle, Curated Works mødes i udstillingen "Himmel & Hav" i Brønshøj VandtårnIb Lundings mesterværk fra 1930. 

Vandtårnet har forsynet København med vand helt indtil 1999, hvor det blev taget ud af brug. Tårnet er blevet fredet, og i dag er der kun adgang for besøgende til det såkaldte 'søjlerum'. 

Vi har fået en unik mulighed for at opleve hele vandtårnet - mens vi taler om betydningen af vand - på en tur gennem bygningens mange utilgængelige rum, herunder vindeltrappen, vandbeholderne, teknikerrummet og op på taget, hvor der åbner sig en uovertruffen panoramaudsigt over København og omegn.

Luk fuld beskrivelse

Vand er vores mest dyrebare ressource. Det former, opretholder og påvirker vores liv.

Lawrence Ebelle har til ambition at igangsætte samtaler og tanker om vores vand og vores miljø. Hun er kurator på den aktuelle udstilling Himmel & Hav, som er den første udstilling i triptykonet "Fortællinger om Vand" i Brønshøj Vandtårn. 

"Himmel & Hav"  er kunstinstallation af tekstildesigner og kunstner Iben Høj. Hun har fået frie hænder til at udfolde sine strikkede, rumlige udsagn i vandtårnets arkitektoniske ramme. Iben er inspireret af naturen i sin kunstneriske praksis og inviterer publikum ind i et poetisk fordybelsesrum mellem himmel og hav.

Glæd dig også til at møde Kasper Riisholt, Programchef Kultur, Dansk Arkitektur Center(DAC). Kasper møder os i vandtårnet for at dele overskrifterne på nogle af de fascinerende, vigtige og spændende fortællinger, som publikum kommer til at opleve i udstillingen VAND, der åbner i DAC til efteråret. 

Vi ses til Byen vågner i vandets tegn! 

Om Lawrence Ebelle, Curated WorksDen Paris-fødte alumne fra arkitektskolen i Chicago er en alsidig arkitekt med en usvigelig tro på det sanselige. Stædigt og konsekvent bestræber hun sig for at skabe rum, hvor arkitekturen og sanserne sættes i spil. Til daglig driver Ebelle Curated Works – et kreativt rum, hvor projekter spænder vidt fra kuratering og udstillingsdesign til indretning, visuel formidling og skiltning. 

Om Kasper Riisholt, DACKasper Riisholt er uddannet arkitekt. Efter flere år som art director søgte han ind i udstillingsverdenen, først som udstillingsdesigner på kunstmuseet Arken og siden som udstillingschef på Glyptoteket. Nu er Kasper Programchef, Kultur med ansvaret for Dansk Arkitektur Centers udstillinger og aktiviteter, landsdækkende formater samt undervisningsaktiviteter.


Fotokreditering: Marie Wengler (foto 1-3) og Johanna Sylvest (foto 4)

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 

Da der er meget begrænsede pladser, kan der kun deltage én person pr. virksomhed. 

Ved flere tilmeldinger fra samme virksomhed, gives pladsen efter først-til-mølle princippet.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 08:30 Godmorgen, croissanter, kaffe og vand
  • 08:45 Introduktion til Vandtårnet og "Himmel & Hav" v. Lawrence Ebelle, Curated Works
  • 09:00 En Verden af Vand v. Kasper Riisholt, DAC
  • 09:45 Omvisning i Brønshøj Vandtårn og oplev udstilligen
  • 10:15 Spørgsmål, samtale og netværk
  • 10:30 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

06/05 2024 08:30 - 10:30

Adresse

Brønshøjvej 29
2700 Brønshøj

Deltagerantal

25

Mødested

Brønshøj Vandtårn

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

Praktisk information

Dato og tid

06/05 2024 08:30 - 10:30

Adresse

Brønshøjvej 29
2700 Brønshøj

Deltagerantal

25

Mødested

Brønshøj Vandtårn

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

footer image byens netværk