print logo

Byens samtalemiddag: FÆLLESSKAB

Til Byens samtalemiddag samles vi om bordet til viden, inspiration, netværk og god mad. Første gang med temaet FÆLLESSKAB

Luk fuld beskrivelse

Hvilke udfordringer er vi fælles om, når vi skal udvikle fremtidens steder og byer? Hvad kan vi lære af hinanden? Hvor findes det gode fællesskab? Hvordan kan vi nytænke rum til fællesskaber? Hvor starter vi?

Til Byens samtalemiddag taler vi om alverdens vigtige, vilde og vidunderlige temaer. Vi er nysgerrige, vil gerne fordybe os, dele oplevelser, tanker og meninger. Og vi bliver altid både klogere og mætte. 

Glæd dig til at gå til bords med Jeff Risom, Partner & Chief Innovation Officer, Gehl Architects, Pia Møller-Holst, Community Director, Thoravej 29 og Katrine Winther, antroprolog, Projekt- og Kundechef, KAB. 

Alle har de meninger om, hvad det vil sige at gro fællesskaber i vores byer og stærke holdninger til fællesskabets betydning, nu og i fremtiden. 

Hvad betyder det gode fællesskab for vores steder, rum og byer? Har det ændet sig? Hvilke typer fælleskaber vil vi opleve i fremtiden? Hvordan kan ét sted skabe fællesskab, mens et andet kan eksludere det? Hvordan skal vi bygge og udvikle vores byer, så der er rum til forskellige fællesskaber? 

Jeff om FÆLLESSKAB:

As a native English speaker, "Fællesskab" (along with situationsfornemelse and ingen ko på isen) is one of the Danish words most difficult to translate. The idea of sharing to make something together seems deeper than just the English “community”. From community spaces, public space, the air we breathe, or the energy we consume, I’m excited about all the things we share, and the conditions in which we share them. I’m interested in how to design for empathy and compassion to instill a sense of collective connection and thriving while inviting for difference of opinion and diversity of background.

Jeff har med sine +20 års erfaring fra Europa, Nord- og Sydamerika og Golfen stor indsigt i at skabe ny viden og i innovative arbejdsformer. Hans tværfaglige baggrund, som bydesigner, ingeniør og samfundsforsker, giver Jeff en multidisciplinær og holistisk tilgang til både mennesker, projekter og muligheder. Jeff arbejder tæt sammen med en lang række professionelle partnere for at undersøge, hvordan måden vi bygger, designer og lever, har indflydelse på klodens, samfundets og menneskets presserende udfordringer. Og ikke mindst for i fælleskab på tværs af fagligheder at udvikle løsninger. Jeff er optaget af samspillet mellem mennesker og oplevelsen af design. Han tror på, at vi skal udvikle fælles byrum og design, der inviterer til at forskellighed kan gro, leve og trives – sammen. 

Katrine om FÆLLESSKAB:

Katrine har i mere end 15 år været engageret i udviklingen af almene boligområder. Først som leder af et medborgercenter, siden som boligsocial leder og civilsamfundsaktør og nu som projektchef i KAB med ansvar for samspillet mellem den fysiske omdannelse og de sociale indsatser i boligområdet Taastrupgaard.

Som antropolog er Katrine optaget af, hvordan steder altid allerede har nogle indbyggede sociale dynamikker, og hvordan vi kan få øje på og involvere disse dynamikker i den fysiske udvikling af stedet.

Katrine vil fortælle om, hvordan de i Taastrupgaard arbejder med fællesskabers måde at være fællesskab på og udvikler nye steder, der skal skabe sammenhæng mellem Taastrupgaard og et nyt, kommende privat boligområde. Med fødderne plantet midt i omdannelsen af et såkaldt udsat boligområde kommer hun med et budskab om, at vi ikke kan bygge os til fællesskaber og social sammenhængskraft. Hvis vi vil skabe blandede byer, kræver det, at vi arbejder med de sociale dynamikker – såvel før vi bygger som under og efter byggeriet.

Pia om FÆLLESSKAB:

Gennem sin karriere har Pia bygget dynamiske fællesskaber i organisationer som GoMore og BIG - Bjarke Ingels Group. I dag står hun i spidsen for Thoravej 29. Et nyt initiativ, der skal samle mennesker og organisationer, der deler ambitionen om at transformere samfundet. Et community, professionelt fællesskab og mødested i Nordvest.

Men hvordan bygger man et fællesskab på tværs af fagligheder, interesser og magtpositioner? På tværs af kunsten og det sociale? På Thoravej 29 udgør de fysiske rammer et særligt greb til at forme fællesskabet. Her har vi blandt andet kunst i loftet, free seating for alle og kun en enkelt god kaffemaskine i huset. Og værdien af det? Det kan du høre mere om, når Pia fortæller.

Til bords hos Kitchen Collective:

Vi mødes i den brune kødby på Vesterbro i København. Her bor Kitchen Collective, et kooporativ med fokus på at skabe et inkluderende, demokratisk, deleøkonomisk og bæredygtigt madiværksætteri. Her dyrkes troen på, at madiværksættere er fyrtårne for velsmagende løsninger på et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Gennem værtskab, viden, inspiration og fællesskab undersøger og smager Kitchen Collective på morgendagens mad-landskaber. Glæd dig til at opleve Kitchen Collectives helt særlige værts- og fællesskab. 

Pris:

Medlemmer: Kr. 450,- ekskl. moms

Ikke-medlemmer: Kr. 750,- ekskl. moms

Prisen inkluderer et godt måltid mad, et glas med eller uden alkohol og en kop kaffe/te. Baren er åben med mulighed for at tilkøbe drikkevarer. 

Tilmeldingen er bindende - bliver du selv forhindret, kan du sende en kollega i dit sted. 


Til Byens samtalemiddag samles vi om bordet til viden, inspiration, netværk og god mad. Sammen med en række eksperter, meningsdannere og kunstnere taler vi om alverdens vigtige, vilde og vidunderlige temaer. Vi er nysgerrige, vil gerne fordybe os, dele oplevelser, tanker og meninger. Og vi bliver altid både klogere og mætte. 


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 18:00 Velkommen v. Byens Netværk og Kitchen Collective
  • 18:15 ​Nytænkning af fællesskaber som løsning på klodens urbane udfordringer v. Jeff Risom, Gehl Architects
  • 18:30 ”KYSSET” - Om forestillede fællesskaber på tværs af privat og alment boligområde v. Katrine Winther, Projektchef, KAB
  • 18:45 Thoravej 29 - hvilken værdi giver det nye community i Nordvest? v. Pia Møller-Holst, Community Director,Thoravej 29
  • 19:00 Samtalemiddag - hvad betyder fællesskab for dig? Og for udviklingen af vores steder og byer?
  • 20:15 Mulighed for at blive hængende i den gode samtale
  • 21:00 Kitchen Collective lukker

Praktisk information

Dato og tid

02/05 2024 18:00 - 20:30

Adresse

Kitchen Collective, Slagtehusgade 11A
1715 København V

Deltagerantal

50

Mødested

Kitchen Collective

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

Praktisk information

Dato og tid

02/05 2024 18:00 - 20:30

Adresse

Kitchen Collective, Slagtehusgade 11A
1715 København V

Deltagerantal

50

Mødested

Kitchen Collective

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

footer image byens netværk