print logo

Byudvikling i et bydelsskel – Urban13, Bispeengbuen og Lundtoftegade


Kom med i Lunden…altså den på Nørrebro! Vi skal se nærmere på byudviklingen i et af hovedstadens mest omdiskuterede områder, nemlig under og omkring Bispeengbuen og Lundtoftegade.

Deltagerliste (opdateret 15.05)

Luk fuld beskrivelse

Bispeengbuen og de omkringliggende kvarterer omtales ofte som et ”grimt”, ”støjende” og ”utrygt” byrum - en "betonørken”, som tiden i den grad er løbet fra. Samtidig lyder det, at Bispeengbuen trods sine dunkle sider også er et levende bevis på, at byen skal være dynamisk og rumme plads til det skæve og nytænkende.

Det socialøkonomiske bylaboratorium URBAN 13 er i fuld gang med at forvandle rummet under bispeengbuen til et kulturelt og kreativt byrum. Den midlertidige containerby byder på både iværksætterkontorer, madstader, små værksteder, gadeidrætsbaner og ”Garagen”, der agerer både koncertsted, biograf, teater og medborgerhus. En kreativ landsby, der inviterer byens borgere indenfor - og som binder de to meget forskellige områder på hver side af buen sammen og skaber liv i skyggen af den store motortrafikvej. I et tæt samarbejde med resten af lokalmiljøet vil URBAN 13 arbejde for, at stedet bliver kendt som et hyggeligt og naturligt samlingspunkt for alle, samt bidrage med at finde løsninger på de udfordringer, området står overfor. På vores besøg i området vil Alexander Stevns Jensen, direktør i URBAN13, bl.a. fortælle om ambitionen om at transformere stedet fra berygtet og utrygt til et område fuld af liv!

Urban 13 er placeret midt i skellet mellem to kommuner, og sammen går vi en tur i skellet. Her vil Anna Hammer, projektchef i Københavns Kommune sammen med Brian Westerheim, byudviklingschef i Frederiksberg Kommune, fortælle om strategierne for stedets udvikling, som en del af områdefornyelsen i skellet mellem Frederiksberg og Nørrebro.

Fra Bispeengbuen går vi videre mod Lundtoftegade, der indtil 2020 var på Regeringens såkaldte ghettoliste. Her fortsætter Lars Strand, chefkonsulent i KAB, fortællingen om en Nørrebro-bydel i rivende udvikling. Vi får en omvisning i det revitaliserede boligområde med ny byhave, socialøkonomiske virksomheder og cafeliv. 

Vi slutter af med et hyggeligt glas i den hippe udendørs café Lunden, der er blevet et stort trækplaster for både beboere i området og gæster, der kommer cyklende langvejs fra for at opleve stemningen i lige netop dette kvarter.Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Om Urban 13 og projektet og ambitionerne for byrummet v/Alexander Stevns Jensen, direktør i Urban13
  • 15:40 Om baggrunden for stedets udvikling som en del af områdefornyelsen i skellet mellem Frederiksberg og Nørrebro v/Anna Hammer, projektchef Københavns Kommune og Brian Westerheim, Frederiksberg kommune. Vi går en tur i bydelsskellet.
  • 16:30 Fra Bispeengbuen går vi mod Lundtoftegade. Vi får en rundvisning i området og møder nogle af de socialøkonomiske virksomheder, der – som blandt andet I Tråd med Verden – har slået rod her v/Lars Strand, chefkonsulent, KAB
  • 17:30 Forfriskning, afsluttende spørgsmål og netværk hos café Lunden – en af de mange socialøkonomiske virksomheder i bydelen
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

16/05 2024 15:00 - 18:00

Adresse

Bispeengen 20
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Garagen ved Urban13 - Under Bispeengbuen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629

Praktisk information

Dato og tid

16/05 2024 15:00 - 18:00

Adresse

Bispeengen 20
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Garagen ved Urban13 - Under Bispeengbuen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629

footer image byens netværk