print logo

Nyt Center for Diabetes og Hjertesygdomme


Et nyt Center for Diabetes og Hjertesygdomme er under opførelse i De Gamles By på Nørrebro. Målet er at skabe et hus og et byrum, der opfordrer til bevægelse, sund livsstil og fællesskab, og hvor arkitekturen i sig selv kan være understøttende. Vi tager på byggepladsbesøg og ser og hører om byggeriet sammen med bygherre og arkitekt. 

Deltagerliste (opdateriet 14.05)

Luk fuld beskrivelse

Stadig flere københavnere rammes af diabetes og for at sikre endnu bedre behandlingstilbud opfører Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune et nyt tidssvarende og visionært Center for Diabetes og Hjertesygdomme.

Det nye center, og det omkringliggende byrum, er projekteret af Dorte Mandrup A/S som totalrådgiver.

Center for Diabetes, der åbnede i 2016, har hidtil været placeret i midlertidige lokaler på Vesterbro, men flytter nu til helt nye omgivelser i De Gamles By på Nørrebro, og bliver sammenlagt med Center for Hjertesygdomme. Målet med det nye hus er at sikre og udvide en sammenhængende behandlingsindsats for patienter med type 2-diabetes eller hjertesygdomme og imødekomme den øgede efterspørgsel på rehabiliteringsforløb og rådgivning. Samtidig skal huset være åbent for borgerne, som kan drive frivillige aktiviteter som f.eks. madlavning, træning og fællesskaber, der kan understøtte vedvarende livsstilsændringer for et sundt og aktivt liv.

Centret strækker sig over tre etager og ca. 2.600 m2 indeholdende undervisningslokaler, trænings- og multisale, samtale- og møderum, caféområde og køkken. Rundt om bygningen anlægges et rekreativt udendørsområde, der sammen med det omkringliggende grønne areal skaber et nyt byrum med mulighed for bevægelse og fællesskab.

Den nye bygning er placeret på hjørnet af Hans Kirks Vej og Møllegade med en arkitektur, der understøtter fysisk aktivitet og bevægelse, socialt fællesskab og læring om træningsformer og sund livsstil.

Bygningens udtryk refererer til bydelens varierede bygningstypologi og knækker ind over grunden parallelt med den nærved liggende bygning. Bygningen har mod gaden en meget åben stueetage, der skal være inviterende for forbipasserende og lokalmiljøet. Samtidig med at bygningen med sine høje glasfacader ind mod haven udvisker grænsen mellem ude og inde.  

Fra hovedindgangen træder man ind i bygningens ’hjerterum’ med reception og kig til køkken og træningssale. Rummet er defineret af store limtræssøjler og en stor trappe med gangbroer, der forbinder etagerne, mens små møderum og nicher laver knopskydninger i rummet.

Bæredygtighed vil være i fokus både i byggeriet og i de omkringliggende grønne områder ved anvendelse af træ og genanvendte materialer som bl.a. mursten.

Byggeriet forventes at stå færdigt ultimo 2024.

På arrangemetet deltager: Lisa Jørgensen, Projektchef, Byggeri København, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune, Sachiko Mayerhofer Hemmi, Projektchef, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune og Christine Fuglsang-Jacobsen, Project Director, Senior Architect, Architect MAA, Dorte Mandrup A/S.

Fakta

Bygherre: Københavns Kommune

Arkitekt og totalrådgiver: Dorte Mandrup A/S

Ingeniør: ABC Rådgivende Ingeniører A/S og Spangenberg & Madsen A/S.

Hovedentreprenør: Einar Kornerup A/S

Bruttoareal: 3.400 m2

Kilder: Designmanual fra Projektforslag af Dorte Mandrup A/S samt Pressemeddelelse fra Københavns Kommune

Renderinger er fra det tidlige forslag. 
Kreditering: Københavns Kommune, Dorte Mandrup A/S, ABC Rådgivende Ingeniører og Bisgaard Landskab ApS

Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sko, hjelm og vest) for at deltage.

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion til projektet v/ Københavns Kommune og Dorte Mandrup Arkitekter
  • 16:00 Rundvisning på byggepladsen
  • 17:00 Forfriskning og netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

20/06 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Hans Kirks Vej 8
2200 Kbh. N

Deltagerantal

40

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

20/06 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Hans Kirks Vej 8
2200 Kbh. N

Deltagerantal

40

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk