print logo

Human Rights Cities - byplanlægning med menneskerettigheder i fokus


Hvordan designer vi byer med afsæt i menneskerettigheder og demokratiske principper? Og hvorfor er det en vigtig del af fremtidens byplanlægning? Hør om Human Rights Cities og bliv klogere på, hvordan menneskerettigheder kan være retningsgivende for udviklingen af bedre og mere bæredygtige byer. 

Luk fuld beskrivelse


Utrecht er en af de syv medlemsbyer i det europæiske netværk Human Rights Cities. Det samme er den svenske universitetsby Lund. På dette arrangement får vi besøg af Morten Kjaerum, der er adj. professor ved Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law i Lund. Som optakt til vores kommende studietur vil Morten fortælle, hvad det betyder for en by at sætte fokus på menneskerettigheder og lade det løbe som en rød tråd gennem al udvikling - også byens? Morten vil desuden præsentere det store EU-projekt "Human Rights in Local Governance".

Hvorfor er menneskerettigheder i byplanlægning vigtigt?
Mere end halvdelen af verdens befolkning bor i byer, og det er her, hverdagen udfolder sig. Byer er steder, hvor sociale, politiske og økonomiske rettigheder bliver en realitet, og hvor politikker omsættes til konkrete handlinger. De er også store bidragydere til klimaforandringerne, idet de genererer omkring 70% af de globale drivhusgasemissioner. Samtidig er byerne i frontlinjen, når det gælder konsekvenserne af disse forandringer.

Lokale regeringer har et ansvar for at fremme og opfylde menneskerettighedsforpligtelser i deres samfund, også i tider med krig, kriser og katastrofer. Byer kan skabe inkluderende, miljøvenlige og sikre rum, som bidrager til at styrke håb og sammenhold, især når menneskerettigheder og demokratiske principper er under pres på nationalt og internationalt.

Deltag og bliv inspireret - også som optakt til Byens Netværks studietur 2025
​I foråret 2025 går Byens Netværks studietur til Utrecht og Antwerpen. På turen vil vi blandt andet dykke ned i, hvad det betyder for en by at integrere menneskerettigheder i byplanlægningen. Uanset om du skal med på studieturen eller ej, har du mulighed for at deltage i arrangementet og lade dig inspirere af de mange konkrete eksempler på, hvordan menneskerettigheder kan være retningsgivende for udviklingen af nogle bedre og mere bæredygtige byer.

The Human Rights Cities Network tæller på nuværende tidspunkt syv medlemsbyer, der skal fungere som inspirerende modeller i byplanlægningen: Graz, Lund, Middelburg, Nürnberg, Utrecht, Wien og York.

Du kan allerede nu tilmelde dig vores studietur og blive klogere på, hvordan fremtidens byer – med afsæt i menneskerettighederne – kan fungere som inspiration for innovation og bæredygtighed. Vi skal foruden dette dykke ned i emner og eksempler på transformation, byudvikling, havneomdannelser, klimatilpasning og cirkulære modeller i byggeriet.

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:10 Turen går til Utrecht/Antwerpen v/ Byens Netværk
  • 16:15 Hvorfor menneskerettighedsbyer? v/ Adj. prof. Morten Kjaerum, Raoul Wallenberg Institute of Human Rights, Lund
  • 17:00 Studieturens foreløbige program v/ Byens Netværk
  • 17:30 Vin & Netværk
  • 18:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

09/09 2024 16:00 - 18:00

Adresse

Ryesgade 23
2200 København N

Deltagerantal

60

Mødested

LOGIK & CO

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

09/09 2024 16:00 - 18:00

Adresse

Ryesgade 23
2200 København N

Deltagerantal

60

Mødested

LOGIK & CO

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

footer image byens netværk