print logo

Human Rights Cities - byplanlægning med menneskerettigheder i fokus


Hvordan designer vi byer med afsæt i menneskerettigheder og demokratiske principper? Og hvorfor er det en vigtig del af fremtidens byplanlægning?

Hør om det europæiske netværk Human Rights Cities og bliv klogere på, hvordan menneskerettigheder kan være retningsgivende for udviklingen af bedre og mere bæredygtige byer. 

Deltagerliste (opdateret 09.09)

Luk fuld beskrivelse

Mere end halvdelen af verdens befolkning bor i byer, og det er her, hverdagen udfolder sig. Byer er steder, hvor sociale, politiske og økonomiske rettigheder bliver en realitet, og hvor politikker omsættes til konkrete handlinger. De er også store bidragydere til klimaforandringerne, idet de genererer omkring 70% af de globale drivhusgasemissioner. Samtidig er byerne i frontlinjen, når det gælder konsekvenserne af disse forandringer.

Lokale regeringer har et ansvar for at fremme og opfylde menneskerettighedsforpligtelser i deres samfund, også i tider med krig, kriser og katastrofer. Byer kan skabe inkluderende, miljøvenlige og sikre rum, som bidrager til at styrke håb og sammenhold, især når menneskerettigheder og demokratiske principper er under pres på nationalt og internationalt.

The Human Rights Cities Network tæller pt. syv byer, der skal fungere som inspirerende modeller i byplanlægningen: Graz, Lund, Middelburg, Nürnberg, Utrecht, Wien og York. På dette arrangement får vi besøg af Morten Kjærum, der er adj. professor ved Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law i Lund i Sverige, som vil fortælle, hvad det betyder for en by at sætte fokus på menneskerettigheder og lade det løbe som en rød tråd gennem al udvikling - også byens. Morten vil desuden præsentere det store EU-projekt "Human Rights in Local Governance".

Læs også Morten Kjærums betragtninger i Byens Klumme: Menneskerettigheder i byen.

Er du yderligere interesseret i at blive klogere på menneskerettighedsbyer, så besøger vi den hollandske by Utrecht på vores studietur til foråret, hvor vi hører om det konkrete arbejde med at integrere menneskerettigheder i byplanlægningen.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.



Program

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:15 Hvorfor menneskerettighedsbyer? v/ Adj. prof. Morten Kjærum, Raoul Wallenberg Institute of Human Rights, Lund
  • 17:00 Dialog
  • 17:30 Vin & Netværk
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

09/09 2024 16:00 - 18:00

Adresse

Ryesgade 23
2200 København N

Deltagerantal

60

Mødested

LOGIK & CO

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

09/09 2024 16:00 - 18:00

Adresse

Ryesgade 23
2200 København N

Deltagerantal

60

Mødested

LOGIK & CO

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

footer image byens netværk