print logo

Ny Prins Henriks Skole på Rolighedsvej


Efter 30 år på Værnedamsvej er den franske skole, Prins Henriks Skole, flyttet til nye bygninger på Rolighedsvej. Vi ser den nye Prins Henriks Skole, som rummer både børnehave, grundskole og gymnasium og er opført som nybyg i tilknytning til en eksisterende, bevaringsværdig bygning.

Deltagerliste (opdateret 13.02)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Den nye Prins Henriks Skole er del af det nye bydelsprojekt Rolighedsvej Bycampus på Frederiksberg. Ny Prins Henrik Skole er på 11.200 m2, hvoraf 9.800 m2 er nybyggeri og 1.400 m2 er renovering af en eksisterende, bevaringsværdig bygning - den tidligere administrationsbygning for Landbohøjskolen.

Den karakteristiske gule eksisterende bygning har en central placering i det nye skolebyggeri og er bygget sammen med nye bygninger på hver side i et design, der forener nyt og gammelt. De nye bygninger er opført i blødstrøgne rødlige Kobber-mursten, der skaber kontrast til det gule og på én gang skiller sig ud og passer ind i omgivelserne og den særlige ”Frederiksberg-ånd”, der er præget af bygninger med klassiske røde tegl og mursten og stor detaljerigdom.

Den eksisterende bygning udgør med de nye bygninger på hver side en sammenhængende base i stueplan med læringscenter og administration. I begge sider skyder bygningskroppe i forskellige niveauer sig op med undervisnings-, faglokaler m.v.

Byggeriet er opført med stort fokus på at skabe gode rumlige forhold for elever og lærere, som understøtter skolens pædagogiske vision. Skolens rum, både inde og ude, er organiseret med henblik på en høj grad af dobbeltudnyttelse, så arealerne indrettes til flere funktioner og aktiviteter. Alle afdelinger har direkte forbindelse til udearealer målrettet aldersgruppe, fag og funktion. Derudover har der været stort fokus på indeklima, lys, luft og lyd.

Udover de 11.200 m2 er der ca. 1.500 m2 kælder, hvoraf de 500 m2 var eksisterende. Det udvendige areal er ca. 7.200 m2, hvoraf 2.600 m2 er på tag.

Vi besøger den nye Prins Henriks Skole sammen med Per Anker Hansen, direktør i Prins Henriks Skoles Ejendomsfond, Lars Overbeck, Projektchef, Holscher Nordberg Architecture and Planning samt Maud Hilduberg, Arpe & Kjeldsholm, der vil fortælle om baggrunden for og processen omkring det nye skoleprojekt, arkitekturen og byggestyringen.

Skolen blev ibrugtaget i november 2023.

Prins Henriks Skole er en privatskole med elever fra 3 til 18 år. Skolen er en del af AEFE-netværket (franske skoler i udlandet), som følger de franske læreplaner og forbereder eleverne på franske og danske eksaminer.

Den franske skole blev grundlagt i 1954 som den lille ambassadeskole. I 1979 blev skolen til « Lycée Français de Copenhague » og ti år senere indvilgede Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i at skolen fik hans navn. Skolen havde tidligere til huse på to forskellige lokationer på hhv. H.C. Ørstedsvej og Værnedamsvej, men skoleafdelingerne er nu samlet på samme matrikel på Rolighedsvej. Skolen rummer 1.200 elever.

Fakta:

Bygherre: Prins Henriks Skoles Ejendomsfond Frederiksberg ApS

​Arkitekt: Holscher Nordberg Architecture and Planning A/S

Ingeniør: Vita Ingeniører ApS

Totalentreprenør/Byggestyring: Arpe & Kjeldsholm A/S

​Visualisering/rendering: Holscher Nordberg Architecture and Planning/VISMO

Fotos: Byens Netværk

Kilder: Prins Henriks SkoleHolscher Nordberg Architecture and PlanningArpe & Kjeldsholm

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dkProgram

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion v/ Prins Henriks Skoles Ejendomsfond samt Holscher Nordberg Architecture and Planning og Arpe & Kjeldsholm
  • 16:00 Rundvisning på skolen
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

13/02 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Rolighedsvej 39
1958 Frederiksberg C

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

13/02 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Rolighedsvej 39
1958 Frederiksberg C

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk