print logo

Byen vågner: Tscherninghuset - cirkulær transformation


Tscherning har renoveret deres nye hovedkontor med 90% genbrugsmaterialer. Vi tager til Hedehusene og ser resultatet af den ambitiøse vision skabt sammen med 3XN GXN om at fremme den cirkulære økonomi og samtidig skabe en god arbejdsplads og et levende showroom for genbrug.

Deltagerliste (opdateret 27.06)

Turen er lukket for tilmeldinger - vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Da renoveringen af Tscherning Gruppens hovedsæde i Hedehusene gik i gang i 2022, var målet at gennemføre en cirkulær transformation med størst muligt genbrug og upcycling af materialer og inventar.

Transformationen af de 1.700 m2, som huset består af, er gennemført med knap 90% genbrugs- og genanvendte materialer, og alt inventar på nær AV/IT-udstyr er enten direkte genbrug og/eller upcyclede ansvarlige produkter.

Virkeliggørelsen af den ambitiøse vision er sket i et tæt samarbejde mellem bygherre Søren Tscherning og 3XN GXN.

Herudover har en række dedikerede og kreative byggefolk og leverandører bidraget med unikke løsninger og upcyclet inventar, mens Tschernings egne nedrivningsafdelinger har leveret en stor del af de genbrugte byggematerialer. Det betyder, at stort set alle elementer i bygningen har en historie fra et tidligere liv. F.eks. er murstenene fra nedrivningen af Gladsaxe Skole, betonelementerne er fra nedrivningen af blandt andet Vestforbrændingen, og skrivebordene er lavet af gamle gymnastiksalsgulve.

Resultatet er blevet et ’genbrugs-hus’ hvor medarbejderne har fået et helt særligt og hjemligt arbejdsmiljø, og hvor et kludetæppe af materialer, planter og farver både motiverer og inspirerer.

Det arkitektoniske hovedgreb ser bygningen som en oplevelsesrute, hvor man bevæger sig gennem forskellige zoner, med hver deres identitet, karakter og atmosfære. Idéen er at give brugeren forskelligartede oplevelser, skabe nysgerrighed, invitere til at gå på opdagelse og byde på overraskelse.

“Tscherninghuset er en unik transformation! Den ambitiøse tilgang til cirkularitet, og kompromisløsheden i valg af løsninger og materialer har krævet et åbent og fleksibelt mindset, hvor æstetik blev defineret ud fra begrebet ”fra uperfekt til autentisk”. Tscherninghuset er blevet et sanse-og rumlaboratorium, der skubber til den gængse opfattelse af kontorlandskaber og viser en ny retning, både i forhold til materialegenbrug, men også i forhold til arbejdspladsen som opholdssted.” — My Lunsjö, 3XN GXN

På arrangementet delatger Søren Tscherning, ejer og adm. dir i Tscherning og Gry Kjær, Partner, Project Director, Architect MAA, 3XN. Desuden vil Bente Andersen fra Fischer Lighting fortælle kort om belysning.

Læs mere om projektet her

Tscherninghuset blev officielt indviet den 17. april.

Projektet er indstillet til Renoverprisen 2024.

Kilde: tscherninghuset.dk

Turen er lukket for tilmeldinger - vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.Program

  • 09:00 Ankomst og velkomst inkl. kaffe & morgenbrød
  • 09:20 Rundvisning i huset v/ Tscherning og 3XN
  • 09:50 Belysning v/ Bente Andersen, Fischer Lighting
  • 10:00 Præsentation med fakta/vision for huset v/ Søren Tscherning, ejer og adm. dir i Tscherning og Gry Kjær, Partner, Project Director, Architect MAA, 3XN
  • 11:00 Tak og fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

15/08 2024 09:00 - 11:00

Adresse

Guldalderen 32
2640 Hedehusene

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

15/08 2024 09:00 - 11:00

Adresse

Guldalderen 32
2640 Hedehusene

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

footer image byens netværk