print logo
Byens netværk

DK-GBC vinterkonference 5. dec. 2017

Udgivet d. 23. november 2017

Green Building Councils vinterkonference sætter i år fokus på de 17 verdensmål og den bæredygtige udvikling.

Danmark skal være bæredygtigere - Hvordan fungerer bygge- og ejendomsbranchen som driver for verdensmålene?

På FN’s generalforsamling i 2015 vedtog medlemslandene en plan, der er blevet kaldet den mest ambitiøse plan nogensinde. Titlen på initiativet "Transformation of our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development", består af 17 mål og 169 delmål, der skal løse verdens mest akutte og eksistentielle problemer, og opnå en bæredygtig og robust verden. De nye verdensmål stiller krav til alle lande om at tage ansvar og bidrage til den bæredygtige omstilling. 

 

Byggebranchen spiller en helt afgørende rolle for at opfylde flere af målene, med ansvar for 30% af forbruget af jordens ressourcer, 40% af det globale energiforbrug og op til 30% af den samlede globale udledning af drivhusgasser. Så der er ingen tvivl om, at der ligger et enormt potentiale i forhold til at bidrage til verdensmålene.

 

Som fanebærer for bæredygtighed i den danske byggebranche støtter Green Building Council Denmark op om indfrielsen af de 17 verdensmål, og med den danske bæredygtighedscertificering DGNB tilbyder vi endvidere et konkret redskab til at bidrage til opfyldelse af målene.

 

Deltag på konferencen og hør mere om, hvordan andre aktører i byggeriet og i samfundet generelt har valgt at inddrage verdensmålene i deres strategi og arbejde og bliv inspireret til, hvordan I kan gøre det samme.

Du kan læse mere om konferencen her.
Se programmet for dagen her
Tilmeld dig her

 

footer image byens netværk