print logo

Invitation til foredrag på Louisiana: En aften om tegnestuen Elemental og historien om Chiles nationalstadion

Udgivet d. 08. november 2018

Kom med til en aften om tegnestuen Elemental og historien om Chiles nationalstadion den 21. november 2018 kl. 19.30.

Museumsinspektør og kurator Kjeld Kjeldsen fortæller om samarbejdet med den chilenske tegnestue Elemental og udstillingens tilblivelse.

Martin Keiding, arkitekt MAA og chefredaktør for magasinet Arkitekten, vil fortælle om Chiles pavillon på dette års Arkitektur Biennale i Venedig. Keiding tager os med på en gennemgang af pavillonens arkitektoniske præsentation og fortolkning af det berømte og berygtede nationalstadion i Santiago.

Den 29. september, 1979, blev Chiles nationale stadion i Santiagoomdannet til et gigantisk bureaukratisk kontor da 37.000 lodder blev overdraget til bosættere i byens slumområder, hvor de mere eller mindre ureguleret allerede boede. Det hele blev filmet og kommunikeret som en fest under sloganet: En begivenhed, En etage, En bygning, og En by. Denne begivenhed er udgangspunkt for Chiles Pavillon ved Venedigs Arkitektur Biennale – historien om Santiagos stadion med fokus på de politiske og sociale forhold knyttet direkte til én bygning: sport, koncerter, pavebesøg, men også magtdemonstrationer under Augusto Pinochets diktatur, hvor bygningen blev inddraget som koncentrationslejr.
HVOR: Koncertsalen
PRIS: Gratis for medlemmer af Byens Netværk
 
Du reserver plads til arrangementet her. Det er vigtigt at du anfører "BN" efter du har tastet dit navn ind i tilmeldingsformularen, eller skal du betale entré til museet. Når du kommer til museet skal du oplyse at du er medlem af Byens Netværk samt dit navn, for at få gratis entré.
 
 
footer image byens netværk