print logo
Byens netværk

Byens Podcast: Op og ned på branchens partnerskaber

Udgivet d. 23. maj 2019Strategiske Partnerskaber vinder stadigt større indpas i dansk byggeri, men hvad betyder de for branchen - og er der noget, vi kan lære af den nye samarbejdsmodel?

Byens Podcast stiller skarpt på DET STRATEGISKE PARTNERSKAB som samarbejdsmodel og undersøger, hvad der er op og ned, godt og skidt, når man arbejder inden for rammerne af den nye samarbejdskonstruktion. Lyt til podcasten her.

Hvordan organiserer man et succesfuldt partnerskab? Hvilke gevinster er der at hente? Hvordan påvirker det markedet som helhed? Og hvordan måler man værdien – både på den korte og den lange bane?

Vi har inviteret nogle af branchens aktuelle partnerskaber indenfor for at blive klogere på, hvad to af landets store almene bygherreorganisationer - KAB og fsb - forventer at få ud af de nye samarbejder, som blev indledt i foråret 2019. Samtidig spørger vi ind til erfaringerne fra det 2 ½ gamle partnerskab ByK Trust og hører, hvad de har oplevet som godt og måske også svært i de år, de har arbejdet indenfor partnerskabsmodellen.
 

På billedet ses Uffe Bay-Smidt fra Kant Arkitekter i samtale med journalist Andreas Brøns Riise fra Byggeriets Pressebureau.

Byens Podcast blev optaget ved Byens Netværks debatarrangement i Byens Saloner den 15. maj 2019. I podcasten kan du høre (eller genhøre) nogle af de centrale pointer, der blev fremsat ved debatten og få yderligere nuancer på emnet gennem uddybende interviews med bl.a. Christina Schülin-Zeuthen, kontorchef i Københavns Kommune, Nana Ejlers, kontorchef i KAB, Uffe Bay-Smidt, partner i KANT Arkitekter og Søren Houen Schmidt, partner i rådgivningsvirksomheden Rekommanderet. Desuden medvirker seniorforsker fra Statens byggeforskningsinstitut, Kim Haugbølle, der sætter ord på såvel udfordringer som mulige gevinster ved den nye samarbejdsform.

Lyt til podcasten her eller via din foretrukne podcast app ved at søge på 'Byens Podcast'. ​


Udgiver: Byens Netværk og Byggeriets Pressebureau
Tilrettelægger: Lisbet Fibiger
Producer: Aidin Sarfaraz​
Vært: Andreas Brøns Riise
Varighed: ca. 35 min

 

Er du ny til podcast? Så læs denne lille vejledning om, hvordan du kommer i gang.

 

footer image byens netværk