print logo

Forstæder på forkant - optaget samtale mellem stadsarkitekterne Tina Saaby og Jesper Pagh

Udgivet d. 09. november 2022

Hør stadsarkitekterne Tina Saaby og Jesper Pagh i en samtale om forudsætninger, præmisser, ønsker til og visioner for byudviklingen i deres respektive kommuner og hovedstadsregionen samlet set.

Med deres placering i Region Hovedstaden er både Rødovre og Gladsaxe helt centrale kommuner i Fingerplanen. Lige straks er de også forbundet af en letbane, hvilket giver byudviklingen et helt nyt perspektiv. Vi spørger stadsarkitekterne fra Rødovre og Gladsaxe Kommune, hvilke potentialer de ser i lyset af den øgede tilgængelighed, samt hvad de gør for at sikre kvalitet og bæredygtighed for fremtidens borgere. Med andre ord: Hvad er på den bypolitiske agenda? Og hvordan sikrer man sig pladsen som en attraktiv forstad på forkant?

Samtalen fandt sted i Byens Saloner: Forstæder på forkant, der er tredje del af serien om landets stadsarkitekter afholdt i et samarbejde mellem Byens Netværk og Arkitektforeningen. 

I samtalen indgår stadsarkitekt Jesper Pagh, Rødovre Kommune, stadsarkitekt Tina Saaby, Gladsaxe Kommune og Arkitektforeningens direktør, arkitekt MAA Lars Autrup.

Se optagelsen her

Samtalen er optaget i Akademisk Arkitektforening den 13. oktober 2022. 

Video af: Jonas Petri, videoredaktør

footer image byens netværk