print logo
Byens netværk

Studietur til Oslo


Oslo Operahus

Reportage fra Oslo
Program

Reportage fra Fjordbyplanen
Dorte Færregaard Jensen og Linda Sønderskov
Høje-Taastrup Kommune

Vulkan
Charlotte Seidenberg og Anne Jensen
Grontmij Carl|Bro

Hausmania
Mette Vædele og Signe Toft Glen
juul & hansen arkitekter

Nydalen
Michael Gylling
Dan-Ejendomme

Pilestredet
Pernille Hedehus
Niras

Efterårets studietur går til Oslo og har fokus på bæredygtighed. Nordmændene er langt fremme med konkrete løsninger, og der er meget inspiration at hente. Studieturen omfatter både det strategiske niveau, områdeniveau og bygningsniveau – og har fokus på både økonomisk, fysisk og social bæredygtighed.

Vi kommer hele vejen rundt! Vi oplever også Oslo mere generelt – byen har gennem de seneste 10 år gennemgået en mindre forvandling med en lang række markante byggerier, bl.a. Snöhettas opera.

Vi besøger blandt andet Oslos store byudviklingsprojekt Bjørvika som har stor fokus på flere aspekter af bæredygtighed.

Bjørvika skal fungere som porten til Norges hovedstad og skal fremstå som et udtryk for moderne norsk bykultur og identitet i byggekunst, teknologi og bæredygtig byudvikling. Den nye bydel skal være til stolthed og glæde for hele Oslos befolkning, og bevidst bidrage til at beskrive byens historiske udvikling fra oprindelse til det 21. århundrede.


Bjørvika efteråret 2006

Pilestredet Park (2006)
Det tidligere Rikshospitalet er udviklet til et af de største byøkologiske projekter i Norden. Området vandt i 2007 Statens Byggeskikpris. Statsbygg og Oslo Kommune har haft store ambitioner med området og bl.a. udarbejdet et miljøopfølgningsprogram (MOP), som stiller kvantificerede krav til projektets løbende miljøpåvirkning.

Bjølsen Studenterby
Nyt campusområde med geoenergi og genbrugte bygningsmaterialer. 1064 lejligheder, hvoraf 77 er indrettet i en smuk gammel værkstedshal fra 1929, resten er nybyggeri. Konvertering valgt. pga. lavere samlet miljøbelastning end ved nybyggeri. Udnævnt til "Årets Byggeri 2003" af Byggeindustriens Landsforening. Tekniske løsninger: jordvarme, geoenergi, varmepumpe, varmegenvinding mv.

Nydalen
Ny bydel med erhverv, hoteller, restauranter, cafeer, tele- og IT-virksomheder mv., boliger og uddannelsesinstitutioner mv. Når området er færdigudbygget, vil der bo, arbejde og studere 18.000 mennesker her. Det samlede areal er 200.000 kvm. Mange bæredygtge detaljer, fx avanceret geoenergicentral der vil dække 80% af varmebehovet i bydelen. Der bores 180 brønde 200 meter ned i undergrunden.
 
Praktisk information

Dato og tid

24/09 2009 00:00 - 26/09 2009 00:00

Adresse

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk

Praktisk information

Dato og tid

24/09 2009 00:00 - 26/09 2009 00:00

Adresse

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk

footer image byens netværk