print logo
Byens netværk

Den Arktiske Ring - Nyt isbjørneanlæg i Zoo København



Fotoreportage

Byens Netværk besøgte Zoologisk Have i 2007, da flodhestehuset var under konstruktion. Flodhestene er forlængst flyttet ind og nu er det isbjørnenes tur til at få en ny bolig. Den Arktiske Ring er placeret umiddelbart syd for det eksisterende isbjørneanlæg og omfatter et samlet areal på ca. 3100m². Målet med Den Arktiske Ring er først og fremmest at skabe et nyt og bedre anlæg, der afspejler dyrenes naturlige levemåde i den arktiske natur. Landdelen vil blive udformet som en tundrakyst med spredte klippestykker og den grønne grænse omkring anlægget tilplantes med karakteristiske græsser, urter, småbuske og dværgpil.

Fra indgangen ledes publikum ad et slynget rampeforløb med indkig til isbjørnenes landdel. Det første indendørs rum er Ishavet, hvor isbjørnen opleves under vand gennem et stort panoramakig. Efter den første oplevelse af isbjørnene under vand følger turen gennem akryltunnelen, hvor isbjørnen kan svømme hele vejen rundt om publikum.



At vælge byggematerialer i Zoo
Gennem de sidste 30 år har Dall & Lindhardtsen arbejdet for Zoologisk Have København. Tegnestuens værker i Zoo omfatter blandt mange andre abejunglen, børnezoo, næsehornshuset, savannestalden, girafhuset, flodhestehus og savannen. Mette Seiding, Dall & Lindhardtsen vil blandt andet fortælle om det helt særlige ved at vælge byggematerialer til projekter i Zoo. Oveni de sædvanlige krav til materialer kommer en hel række overvejelser, der blandt andet omhandler slitage fra store publikumstal, sikkerhed for både dyr og mennesker og bæredygtighed. Derudover kommer spørgsmål og krav til materialer, som man ikke nødvendigvis kan vide svaret på på forhånd. Hvilken kraft leverer en isbjørn mod en glasrude f.eks.?

Strunge Jensen Rådgivende Ingeniører har deltaget som byggeledelse på projekt flodhestehus og savanne, og som projekterende ingeniører og byggledelse på tunnelprojektet, ombygning af abejunglen, fritflyvningsvolieren.

Vi følger op med et større arrangement, når isbjørnene er flyttet ind i uge 43.
 



Program

  • 15:30
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:35
    Den Arktiske Ring, det særlige ved at bygge i Zoo - materialevalg og produkter v/Mette Seiding, projektleder og partner i Dall Lindhardtsen og Jens Erik Poulsen, projektleder/byggeleder på Den Arktiske Ring, Strunge Jensen Rådgivende ingeniører
  • 16:30
    Rundvisning på byggepladsen for Den Arktiske Ring
  • 17:00
    Netværk og forfriskninger
  • 17:30
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

15/05 2012 15:30 - 17:30

Adresse

Zoologisk Have Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

15/05 2012 15:30 - 17:30

Adresse

Zoologisk Have Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Kontakt


footer image byens netværk