print logo
Byens netværk

Kanalrundfart i de hjemløses København


Foto: Frederik Olsen, kilde: Udsatsen.dk

Fotoreportage

Hvordan holder man socialt udsatte oven vande? Hvad er hovedstadens fineste adresse for en hjemløs? Hvordan er havnen og flaskeindsamling forbundet? Og hvorfor er Nokken attraktiv? Det kan du høre om, når vi tager på kanalrundfart i de hjemløses København.

På dette arrangement er potentielle nye medlemmer velkomne til at deltage gratis.

Vi begynder med en anderledes kanalrundfart med tidligere langturssejler Frederik Olsen, som kan fortælle om hjemløshed og et ofte omflakkende liv til søs. Turen vil handle om noget af det, vi ikke altid lige ser – sømænd, hjemløse, Grønland i Danmark og et rodløst liv til vands og til lands.

Frederik bruger sin søfartsbaggrund og fortæller bl.a. om Grønland i Danmark samt udpeger søgte tilholdssteder for gadens folk langs kanalen og havnen. Vi kommer bl.a. forbi Nyhavn med værtshusene på den ene side og sømændenes hjem på den anden. Frederik er guide i Gadens Stemmer, der giver socialt udsatte borgere en stemme i den offentlige debat, en mulighed for delvis selvforsørgelse og skaber unikke møder på tværs af samfundsskel. Læs mer her.

Social innovation
Efter kanalrundfarten går vi i land igen. Her vil Michael Lodberg Olsen give os fortællingen om, hvordan man med begge ben på jorden innovativt kan holde socialt udsatte oven vande.

Michael Lodberg Olsen er social iværksætter og debattør og har siden 1990 arbejdet med social innovation og udvikling af velfærd i et brugerperspektiv. Michael har bl.a. tidligere været med til at starte Café Dugnad som i 1½ år fungerede som café og værested for stofbrugere på Vesterbro. Hans projekter har fået flere priser - sidst Det Mobile Fixerum der blev kåret til Årets Innovative Projekt i København 2012 og samme projekt fik Årets Brugerven af BrugerForeningen.

Se reportagen var vores arrangement Kød og Blod - Plads til alle på Vesterbro fra 2009, hvor vi bl.a. besøgte café Dugnad og Michael Lodberg Olsen.
 



Program

  • 13:45
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:00
    Kanalrundfart v/ Frederik Olsen, Gadens Stemmer
  • 15:45
    Social innovation v/Michael Lodberg Olsen
  • 16:30
    Debat, netværk og forfriskninger
  • 17:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

10/01 2013 13:45 - 17:00

Adresse

Dansk Arkitektur Center Strandgade 27 B
1401 København K

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

10/01 2013 13:45 - 17:00

Adresse

Dansk Arkitektur Center Strandgade 27 B
1401 København K

Kontakt


footer image byens netværk