print logo
Byens netværk

KUA i transformation


Det nye KUA

Fotoreportage

Oplev den markante transformation af KUA, Københavns Universitet Amager, som nu får en alvorlig ansigtsløftning i form af en storstilet om- og tilbygning af de gamle bygninger i Njalsgade.

KUA blev oprindeligt opført som en midlertidig løsning tilbage i slutningerne af 1960’erne, men som tiden gik, blev løsningen af mere permanent karakter. Studerende, lektorer og forskere har i mange år drømt om at udskifte de baraklignende bygninger i Njalsgade med noget mere tidssvarende. Efter over 30 års ventetid går drømmen nu i opfyldelse.


Det gamle KUA

For at opfylde bygherrens krav til et tidssvarende universitet, er der derfor sat en stor proces i gang for hele KUA, der skal samle hele det humanistiske fakultet, det juridiske fakultet og det teologiske fakultet på ét sted – kaldet Søndre Campus. KUA2 er den første del af transformationen, som efterfølges af KUA3, der kompletterer campus. Visionen for byggeriet er at skabe et fremtidens universitet i verdensklasse med fokusering på at skabe optimale fysiske rammer for det fremtidige læringsmiljø, om udvikles af de enkelte fakulteter i egne processer.

Transformationen af det gamle KUA indbefatter nybygning, ombygning og tilbygninger. Den indebærer en fuldstændig nyorganisering af rum, logistik og teknik, hvilket også medfører en ny arkitektur. Den nye arkitektur har i øvrigt sine formelle rødder i de planmæssige rammer, der blev skabt i forbindelse med konkurrencen om Ørestad i slutningen af 1990-erne og en efterfølgende projektkonkurrence om udnyttelsen af gamle KUA. Transformationsprojektet er opdelt i to etaper KUA2 og KUA3. KUA2 er udført. KUA3 er i udbudsfasen og forventes taget i brug i 2016. KUA1 er nybyggeri.


Hele Søndre Campus med KUA2 i centrum

KUA2
KUA2 udgør ombygninger af og tilbygninger til den del af de eksisterende bygninger, der ligger ud for den tidligere hovedindgang på Njalsgade 80 mod nord og ud for det centrale fremtidige universitetstorv mod syd.
Byggeriet rummer det humanistiske fakultet med et nyt indre torve- og gademiljø med caféer og butikker. Her findes også fakultetsadministrationen, undervisningsfunktioner samt en række institutter under det humanistiske fakultet. Den 38.000 m² store KUA2-etape blev færdig til indflytning i 2013.


Det nye KUA

Temaer på omvisningen
På omvisningen med Byens Netværk kan du høre om disse temaer:
• Transformationens udfordringer og løsninger
• Bæredygtighed og studie- og forskningsmiljø

Fakta
Bygherre: Bygningsstyrelsen
Bruger: KUA
Arkitekt: Arkitema
Ingeniør: EKJ A/S, Balslev A/S
Landskabsarkitekt: Julie Kierkegaard A/S
Areal: 38.000 m²
 



Program

  • 16:00
    Velkommen v/ Byens Netværk og Anders Baaner Skjærbæk, advokat med speciale i ejendom og entrepriseret, Kromann Reumert
  • 16:05
    Introduktion ved Bygningsstyrelsen og Det Humanistiske Fakultet
  • 16:10
    KUA i transformation Omvisning v/ Arkitema, EKJ og Balslev
  • 17:40
    Netværk og forfriskninger
  • 18:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

03/10 2013 16:00 - 18:00

Adresse

KUA2 Karen Blixens vej 4
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

03/10 2013 16:00 - 18:00

Adresse

KUA2 Karen Blixens vej 4
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk