print logo
Byens netværk

Tårnprojektet i Valby


Foto: Murermester og entreprenør Kim Siestø

Fotoreportage

Porten til København fra Valbysiden bliver efter mange år igen flankeret af tårne som i gamle dage. Det sker i forbindelse med en storstilet renovering af ejendommene Jerntoften og Rugtoften. Tag med på rundtur på en byggeplads med historisk kant.

Valbys skyline er ikke, hvad den har været. Men det gør Murermester og entreprenør Kim Siestø og planlæggerne fra sbs rådgivning a/s nu noget ved.

Ved de gamle ejendomme, der oprindeligt udgjorde porten til København er et større renoveringsarbejde i gang: På hjørnerne Gl. Jernbanevej/Toftegårds Allé og ved Rughavevej/Toftegårds Allé skal de oprindelige tårne, der brændte i 1940’erne, igen rejse sig.

Udover de nye tårne består projektet af en grundig energirenovering og opgradering af den oprindelige arkitektur, som bl.a. indebærer nye klimaskærme, tag, facader, tårne samt ni nye lejligheder med nye bad og køkkeninstallationer. Der skal desuden etableres nye butiksfacader magen til dem, der originalt var på bygningen. Målet er at få det hele - nyt som gammelt - til at spille sammen.

Et kig ind i fortiden
Udover at projektet er et energi og bevaringsprojekt, er det også et kig ind i fortiden, idet man i forbindelse med rekonstruktionen ikke har kunnet finde de oprindelige tegninger, men kun har haft fotos at arbejde ud fra.


Foto: sbs rådgivning

Kilde: Licitationen, mandag 7. oktober 2013
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05
    Om byggeprojektet v/ Murermester og entreprenør Kim Siestø
  • 15:20
    Rundvisning på byggepladsen
  • 16:30
    Netværk og forfriskninger
  • 17:00
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/11 2013 15:00 - 17:00

Adresse

Gammel Jernbanevej 48
2500 Valby

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

07/11 2013 15:00 - 17:00

Adresse

Gammel Jernbanevej 48
2500 Valby

Kontakt


footer image byens netværk