print logo
Byens netværk

Amager Ressourcecenter og Amager Bakke


Foto: Byggepladsen Amager Bakke

Fotoreportage

Byens Netværk besøger ARC - Amager Ressourcecenter. Kom og hør Bjarke Ingels og direktør i ARC, Ulla Röttger fortælle om byggeriet af ARCs kommende energianlæg, Amager Bakke, som i fremtiden vil indgå i byens kredsløb, både når det gælder affald, energi og kultur.

Historien om Amager Bakke har vakt stor international opsigt og bragt energiudnyttelse af affald og integration af industri og rekreative områder på dagsordenen verden rundt.

ARC (tidl. Amagerforbrænding), gør sig i stigende grad bemærket ifm., at debatten om ressourcer og genanvendelse er rykket højt op på den politiske dagsorden – både når det gælder den daglige husholdning og i den overordnede strategi for Danmarks kamp mod CO2-udledning.

Kom og hør om arkitekturen og byggeriet af ARCs kommende energianlæg, Amager Bakke, tegnet af BIG, og som med sine 85 meters højde bliver Københavns største ”bjerg”. På tagfladen vil byens borgere, skolebørn og tilrejsende få mulighed for at udøve bjerg- og idrætsaktiviteter eller blot nyde udsigten over København.


Rendering: Amager Bakke

Amager Bakke er et ambitiøst bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative arealer, som stilles til rådighed for offentligheden, og som opfordrer til eventyr, leg og bevægelse. Derudover bliver anlægget, når det står færdigt i 2017, et nyt vartegn for København og samtidig verdens mest energieffektive anlæg af sin slags.

Hør både Bjarke Ingels og direktør i ARC, Ulla Röttger, fortælle om Amager Bakkes banebrydende, multifunktionelle industriarkitektur, og om hvordan Amager Bakke kommer til at indgå i byens kredsløb, både når det gælder affald, energi og kultur.I løbet af arrangementet bliver der mulighed for at se det gamle forbrændingsanlæg og komme en tur i kranførerkabinen, hvor du kan se ned i alt byens affald.
Vi kommer også en tur på taget, hvor du fra ca. 40 meters højde kan nyde udsigten ud over byggepladsen af Amager Bakke – og resten af København.

Til slut byder ARC på en forfriskning hos Copenhagen Cable Park, som også ligger på Kraftværkvej. www.copenhagencablepark.dk
 Program

 • 13:00
  Velkommen til Amager Ressourcecenter (ARC) v/ Byens Netværk og ARC
 • 13:15
  Om Amager Bakke v/ Bjarke Ingels, BIG og Ulla Röttger, ARC
 • 14:30
  Rundvisning i mindre grupper
 • 16:00
  Netværk og forfriskninger
 • 16:30
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

20/06 2014 13:00 - 16:30

Adresse

Kraftværksvej 31
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

20/06 2014 13:00 - 16:30

Adresse

Kraftværksvej 31
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk