print logo
Byens netværk

Axeltorv 2 (Scala-grunden)



Fotoreportage

Kom med på byggepladsbesøg på Axeltorv 2 (den gamle Scala-grund) sammen med Henrik Rossen. Se byggepladsen og hør om planerne for den velkendte adresse midt i byen, hvor der er ved at blive skabt et spændende byggeri.

På Axeltorv 2 er der ved at blive skabt et særegent byggeri, tegnet af arkitekterne Lundgaard & Tranberg. Byggeriet vil bestå af i alt 5 tårne med varierende højde fra 28 til 61 meter i 15. sals højde. Til sammenligning er SAS-hotellet 70 meter. Det samlede areal udgør 40.200 m² fordelt med 23.000 m² over jord og 17.200 m² kælder.

Hovedparten af arealet over terræn bliver fremtidigt domicil for Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. Det resterende areal får en blandet anvendelse til kontor, "retail" og "leisure". Kælderen vil indeholde et nyt parkeringsanlæg i 5 etager.

Det nye Axeltorv samler det omgivende og meget forskelligartede bymiljø med de mange højdespring og store arkitektoniske kontraster i en ny samlet arkitektur. Byggeriet bliver desuden certificeret efter den bæredygtige ordning, DGNB.

Det samlede byggeri står færdigt ultimo 2016.

Byggeriet er ved at nå terrænniveau og det er derfor på tide, at Byens Netværk besøger pladsen – inden byens dybeste hul er helt lukket.

Historien bag
Axeltorv ligger i overgangszonen mellem Københavns middelalderby og det senere bebyggede Vesterbro. Voldanlægget, der tidligere dannede forsvarsværk omkring Københavns bykerne, har sine levn i det nuværende bybillede via det grønne bånd, der er bevaret i Østre Anlæg, Botanisk Have, Ørstedsparken og i byrummet ved Jarmers Plads og Tivoli.

Med afsæt i historien og områdets arkitektur har arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg skabt en ny bebyggelse på Axeltorv med sin helt egen identitet.

Med de nye tårne gendigtes voldens landskabelige karakter og det værdifulde kulturhistoriske element, bl.a. ved den kommende beplantning på selve torvet og de grønne terrasser, der er integreret på toppen af udvalgte tårne.

Fakta:
Bygherre: Ejendomsselskabet Axeltorv 2 PS
Investorerne i Ejendomsselskabet Axeltorv 2: ATP Ejendomme A/S, Industriens Pension, PFA Ejendomme A/S
Totalentreprenør: Züblin A/S
Bygherrerepræsentant: Henrik Rossen pva. ATP Ejendomme A/S
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
 



Program

  • 08:00
    Velkommen Morgenkaffe og croissanter på byggepladskontoret
  • 08:30
    Gennemgang af projektet v/ Henrik Rossen, RossenConsult A/S
  • 09:00
    Tur på byggepladsen OBS Sikkerhedsudstyr påkrævet Du skal selv medbringe sikkerhedssko, hjelm og vest.
  • 09:30
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

18/12 2014 08:00 - 09:30

Adresse

Vesterbrogade 2D, 1
1620 København V

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

18/12 2014 08:00 - 09:30

Adresse

Vesterbrogade 2D, 1
1620 København V

Kontakt


footer image byens netværk