print logo
Byens netværk

Besøg i bygning 324 på DTU



Fotoreportage

Vi besøger bygning 324, Danmarks første transparente forsknings- og læringshus på DTU Lyngby Campus. Her er der fokus på nye materialer, bedre indeklima og maksimal udnyttelse af daglyset langt ind i bygningerne.

Ved Matematiktorvet på DTU Lyngby Campus er bygning 324 opført. Bygningen er en del af en større campusudvidelse på DTU og indeholder faciliteter til undervisning, forskning, administration samt udstilling.

Bygningen er opdelt i 8 indre tårne, som er indbyrdes forbundet med gangbroer, som hænger ned fra tagkonstruktionen. Det giver store højloftet atirierum med træer, som er placeret mellem de 8 bygningstårne i 3 etager. Konstruktionerne er betonelementvægge og huldæk samt betonbjælker med lav indbygningshøjde.

Både facaden og væggene inde i bygningen er af glas, som sammen med bygningens ovenlysvinduer sikrer, at dagslyset får adgang til den inderste del af bygningen. Bygningen integrerer intensive forskningsaktiviteter med intensive undervisningsaktiviteter: DTU Compute – Institut for Matematik og Computer Science benytter bygningens første og anden sal, mens stueetagen er indrettet til fælles undervisningsfaciliteter med seks undervisningslokaler.

Trækroner og avanceret av-udstyr
Mellem stueetagens seks undervisningslokaler gror 24 black olive-træer. Under trækronerne ligger møblerede loungeområder, som bruges af både studerende og medarbejdere.

Undervisningslokalerne i bygning 324 er udstyret med avanceret av-udstyr, der skal understøtte elæring på universitet. Bl.a. er alle lokaler udstyret med kameraer, så undervisningen kan live-streames eller transmitteres til andre lokaler i bygningen, så den samme undervisning kan foregå i flere rum på samme tid. De studerende, der ikke sidder i lokalerne, har mulighed for at række fingeren op ’digitalt’ ved at sms’e spørgsmål ind til underviseren, hvor spørgsmålene kan blive fremvist på en storskærm.

Fakta:
Bygherre: Danmarks Tekniske Universitet
Totalrådgiver: Christensen & Co Arkitekter
Hovedentreprenør: G. Tscherning A/S, E. Pihl & Søn
Byggeperiode: 2011-2013
Areal: 4.600 m2
Budget: 99,5 mio. kr.
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15
    Om DTU’s udbygningsplaner og introduktion til bygning 324 v/ Ole Kristian Bottheim, DTU Campus Service
  • 15:45
    Om bygning 324 v/ Michael Christensen, Christensen & Co Arkitekter
  • 16:15
    Rundvisning i bygningen i mindre hold
  • 17:00
    Netværk og forfriskninger
  • 17:30
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

25/09 2014 15:00 - 17:30

Adresse

Richard Petersens Plads 324
2800 Kongens Lyngby

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

25/09 2014 15:00 - 17:30

Adresse

Richard Petersens Plads 324
2800 Kongens Lyngby

Kontakt


footer image byens netværk