print logo
Byens netværk

Industriens Hus II


Foto: Industriens Hus, DI

Fotoreportage

DI flyttede i maj 2013 tilbage til Rådhuspladsen efter 2½ års gennemgribende ombygning og modernisering med stærkt fokus på bæredygtighed. Kom med når vi igen besøger Industriens Hus.

Det nye Industriens Hus er resultatet af en omfattende ombygning af arkitekt Erik Møllers bygning til Industrirådet fra 1979. Ombygningen har opfyldt DI’s ønske om et bæredygtigt byggeri, som bidrager aktivt til byens rum på en helt ny måde.

Huset i byrummet
Huset er opført med en dobbelt glasfacade, som reflekterer byens liv. Det har, som et af de få i verden, en facade, der kommunikerer med omgivelserne ved hjælp af avanceret LED-lys.

Husets arkitektur og facadernes funktioner er sammentænkt med dets omgivelser, så det bidrager til gadens liv.
Butikkerne mod Vesterbrogade ligger med butiksfront mod gaden – modsat før ombygningen, hvor de lå i en arkade inde i Erik Møllers hus.
Mod Rådhuspladsen har huset en foyer, hvor der er offentlig adgang til forskellige udstillinger og interaktiv information om erhvervslivet.
Facaden mod Tivoli er lavet med faldende og beplantede terrasser, så overgangen mellem park og kontorbygning bliver mere glidende.

Energioptimeret hus
Det har været et pejlemærke, at det nye hus blev så energieffektivt som en ombygning tillader. Ved ombygningen er der derfor genbrugt mest muligt af det gamle Industriens Hus, blandt andet for at spare ressourcer og gøre byggeriet økonomisk.

Industriens Hus er i dag et Lavenergiklasse 2-hus, som bruger ¾ af den energi et normalt hus bruger. Det er sikret gennem valg af materialer, teknologi og indretning, så der bruges så lidt energi og vand som muligt. Det sker blandt andet ved hjælp af solceller, opsamling af regnvand til brug for vanding og toiletskyl. Den dobbelte glasfacade har udvendig solafskærmning i form af persienner og dele af glasset har indbygget solafskærmning. Endelig spares der energi til køling i husets ventilationssystem ved hjælp af havvand fra Københavns Havn.

Fakta
Bygherrerådgiver: Grontmij
Totalentreprenør: E. Pihl & Søn A.S
Arkitekt: TRANSFORM
Ingeniør: Rambøll
 Program

 • 08:30
  Velkommen v/Byens Netværk og Claus Hald, DEAS Erhverv. Kaffe og croissanter
 • 09:00
  Velkommen til Industriens Hus v/Anne G. Jensen, Dansk Industri - DI’s tanker og visioner - Om arkitektur, lyssætning og samspil med rådhuset
 • 09:30
  Hvem skal bo i Industriens Hus? v/Claus Hald, DEAS Erhverv
 • 09:45
  Rundvisning i mindre grupper
 • 10:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

04/06 2014 08:30 - 10:30

Adresse

H.C. Andersens Boulev. 18
1787 København V

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

04/06 2014 08:30 - 10:30

Adresse

H.C. Andersens Boulev. 18
1787 København V

Kontakt


footer image byens netværk