print logo

Containerhuset CPH Shelter


Kom med på rundvisning i containerhuset CPH Shelter på Refshaleøen. Huset, der er en bæredygtig og fremtidsrettet fortolkning af typehuset, er bygget af upcyclede og organiske materialer og forventes at få en reduction i CO2 aftrykket forbundet med byggeprocessen på 80% ift. traditionelt byggeri samt have en væsentlig lavere totaløkonomi. CPH Shelter er samtidigt et boligpolitisk oplæg, der indbyder til diskussion om midlertidige og mere fleksible anvendelser af byen.

Fotoreportage

CPH Shelter er udviklet til den cirkulære økonomi, hvor jordens råstoffer indgår i et kredsløb. Således kan husets forskellige komponenter skilles ad og indgå i nye sammenhænge, ligesom at store dele af husets materialer allerede er genbrug. Huset kombinerer den industrielle container med en overbygning og drivhus i en let polycarbonatskal med åben trækonstruktion. Et bevidst samspil mellem af stål, glas, plast og træ og en tydelig konstruktion skaber et ærligt udtryk med en klar materialitet.

Husets ramme er en udtjent skibscontainer, en resource, der ikke udtømmes lige med det samme. Fra 2016 og fremefter skal Mærsk frasælge 200.000 udtjente containere om året. CPH Shelter har en meget lav totaløkonomi, qua. dets kompakte bruttoboligareal på 30 m2, lave energiforbrug og effektive opvarming og ventilationssystem, der genanvender husets varme.

BR15-byggeriet er det første byggeri fra iværksætterne CPH Containers og er udviklet i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten og Byggefirmaet Logik & Co. Huset, der er bygget med dansk arbejdskraft (og lærlinge) på Refshaleøen, slutter en cirkel på grunden for det gamle B&W skibsværft – her blev nogle verdens første containerboliger konceptualiseret I 1970’erne.

Bygningen er enkel og kompakt og er i sit indre holdt i nordiske materialer som fyr og birk. Et forfinet indeklima og høj komfort sikres gennem naturmaterialer, isolering af træfiber og papiruld, samt beklædning i træ behandlet uden kemi. Huset lader ude og indeliv smelte sammen med et over 70 m2 samlet udeareal i vinterhave, terrasse og tagterrasse lagt med gamle murertreller i træ.
Huset er udviklet til at fremme en enkel livsstil, som skabelon for flytbare studieboliger eller som sommerhus retreat. Skaberne af huset har det mål, at huset skal fremme en livsstil med færre huslejeomkostninger, mere fritid og fællesskab og et lavere ressourceforbrug. CPH Containers kalder det mobile hus "en husbåd på land", og har - foruden at sælge til det danske marked - en målsætning om at eksportere huset til det boomende globale tiny house marked fra 2016.

Byggeriets mobilitet og fleksibilitet åbner også op for nogle helt nye perspektiver for bosættelse og for byudvikling. Med byggeskikken kan man forestille sig en langt mere dynamisk by, hvor enklaver og små kvarterer bliver lavet flytbare og ombyggelige i takt med byens udvikling - en by rustet til fremtidens trends og behov.

Fakta:
Bygherre: CPH Containers
Arkitekt: Vandkunsten v. partner Søren Nielsen
Ingeniør: EkoLab og DTU Byg
Entreprenør: Logik & Co.

Fotos: Igor Bezludov

Læs evt. mere:

Berlingske: Flyt ind i en container

DANISH: Turning shipping containers into modern housing

Metroxpress: Nu kan du bygge og bo i din egen mobile container

 Program

 • 15:00
  Velkomst ved Byens Netværk
 • 15:10
  Rundvisning i CPH Shelter v. Michael Plesner, CPH Containers
 • 15:30
  Oplæg om konceptet bag CPH Shelter v. Frederik Noltenius Busck, CPH Containers
 • 15:45
  Oplæg fra entreprenøren v. Balder Johansen, Logik & Co
 • 16:00
  Oplæg fra arkitekten v. Søren Nielsen, Tegnestuen Vandkunsten
 • 16:15
  Netværk og forfriskning på Havnekajen overfor den lille havfrue
 • 16:45 ca.
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

14/09 2015 15:00 - 17:00

Adresse

Refshalevej 169 G
1432 København K

Deltagerantal

50

Mødested

Vi mødes ved CPH Shelter

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

14/09 2015 15:00 - 17:00

Adresse

Refshalevej 169 G
1432 København K

Deltagerantal

50

Mødested

Vi mødes ved CPH Shelter

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk