print logo

Grennessminde


Fotoreportage

Alle taler om social ansvarlighed og social bæredygtighed. Nu har du muligheden for at lære fra nogle af de bedste, når vi i slutningen af maj besøger nogle af pionererne på området: Grennessminde i Taastrup, som er et bo- og uddannelsessted for unge med særlige behov.

Gæster er velkomne på dette arrangement. Vi har reserveret en håndfuld pladser til deltagere som endnu ikke er medlemmer.


Grennessminde var en af de første til at sætte fokus på socialøkonomisk virksomhed og behovet for at skabe arbejdspladser til folk på kanten af arbejdsmarkedet. Samtidig er Grennessminde helt i front, hvad angår økologi og bæredygtigt byggeri. Fx blev skolens værkstedsbygning opført som bæredygtigt byggeri, længe før bæredygtighed blev til et begreb.

Gør som flere af landets toppolitikere og forskere og tag med på besøg på Grennessminde til en eftermiddag om socialøkonomisk virksomhed, økologi og social mangfoldighed. Hør om Grennessmindes forskellige projekter og virksomheder og om deres indsats for at skabe arbejdspladser til folk på kanten af arbejdsmarkedet.

På besøget skal vi bl.a. på rundvisning i Grennessmindes smukke omgivelser, som er inspireret af Rosendals Trädgård ved Stockholm i Sverige, der er en åben have for interesserede besøgende med fokus på økologisk landbrug og uddannelsesaktiviteter.

Vi skal bl.a. besøge Det Økologiske Gartneri, Det Økologiske Bageri og Væksthuset.

Og så skal vi naturligvis se Grennessmindes skole- og værkstedsbygning, som blev opført i 2008 af Logik & Co. og House Arkitekter.

Bygningens materialeforbrug er baseret på 90% træ. De bærende elementer, facadeskellet, tagelementerne samt de udvendige facader er beklædt med lodret gran-beklædning. Bygningen er delvist isoleret med høruld, der har den fordel, at den let optager og afgiver kondensfugten ud gennem facaden. den let optager og afgiver kondensfugten ud gennem facaden.

 Program

 • 16:00
  Velkommen v/ Grennessminde og Byens Netværk
 • 16:05
  Om Grennessminde, socialøkonomisk virksomhed, økologi og social mangfoldighed v/ projektchef Maria Pagels, Grennessminde
 • 16:40
  Rundvisning på Grennessminde med besøg i skolens værkstedsbygning
 • 17:45
  Netværk og let aftensmad i Væksthuset
 • 18:30
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

27/05 2015 16:00 - 18:30

Adresse

Snubbekorsvej 18
2630 Taastrup

Deltagerantal

40

Mødested

Grennessminde

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

27/05 2015 16:00 - 18:30

Adresse

Snubbekorsvej 18
2630 Taastrup

Deltagerantal

40

Mødested

Grennessminde

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk