print logo

Sydhavn Skole


Fotoreportage

Sydhavn Skole er det nye flagskib på Teglholmen i Københavns Sydhavn med mulighed for at blive profilskole med science og vand som tema. Kom med på besøg i Danmarks første skolebyggeri med lavenergiklasse 2015.

Sydhavn Skole etableres som den ene af to bygninger omkring en nyplantet grøn kile i det spirende, gamle havnekvarter.

Sydhavn Skole er en tre-sporet folkeskole på 9.500 m2 med plads til ca. 840 elever fra 0.-9. klasse og fritidsordning til 300 børn. Ved siden af skolen opføres en idræts- og aktivitetshal på ca. 2500 m2 med en stor sal med tribune i stueplan og en mindre sanse- og tumlesal på etagen over.

En sejlende by på land
Skolen ligger med fødderne direkte i vandet og forbinder sig med havnen som et skib lagt til kajs. Fra vandsiden er skolen åbnet op imod landskabet med terrasser i forskellige niveauer med plads til boldspil på taget og leg og læring i bevægelse.

Mod landsiden mimer Sydhavn Skole byen med en høj, lodret, karrélignende facadestruktur i samspil med omgivelserne. Skolens indre formes som en tæt by med huse, værkstæder, butikker, gader og pladser.

Alle skolens arealer skal kunne bruges både som læring og rekreation. Bl.a. sikrer små nyttehaver frisk luft og viden om gulerødder i vide rammer med plads til både stillesiddende og dem med krudt bagi.

Et åndehul i byen
Skolen skal fungere som bydelens medborgerhus i alle døgnets timer, og tanken bag projektet er, skabe et byggeri, der både fungerer som skole og et kulturelt samlingspunkt.
Løsningen har været at gøre stueetagen og en del af første etage til offentlige zoner, mens selve elevområderne er placerede på de øvre etager.

Kilde: dac.dk

Fakta:
Bygherre: Københavns Kommune, Børne & Ungdomsforvaltningen
Arkitekt: JJW Arkitekter
Ingeniør: Niras
Partnere: PK3 Landskabsarkitekter, Keinicke & Overgaard Arkitekter, belysningsrådgiver Fagerhult, kunstner Peter Holst Henckel,
Tid: Forventes indviet i 2015Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:05
  Om Sydhavn Skole v/Lars Lindeberg, JJW ARKITEKTER
 • 15:30
  Rundvisning v/ Lars Lindeberg, JJW ARKITEKTER
 • 16:30
  Netværk og forfriskning
 • 17:00
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

21/04 2015 15:00

Adresse

Sydhavn Skole, Støberigade 1
2450 København SV

Deltagerantal

40

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

21/04 2015 15:00

Adresse

Sydhavn Skole, Støberigade 1
2450 København SV

Deltagerantal

40

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk