print logo

Mærsk Bygningen – 15 etager for bedre sundhed


Arrangementet er pt fuldt booket. Ønsker du at komme på venteliste, så skriv til Louise Skafte ls@byensnetvaerk.dk

Deltagerliste
Fotoreportage

Kom med Byens Netværk, når vi besøger Panum-kompleksets nye Mærsk Bygning – en udbygning med et markant fortårn, der med sine 15 kobberbeklædte etager skal revitalisere det Sundhedsvidenskabelige Fakultets fysiske rammer – og bringe dansk biomedicinsk forskning i spidsen internationalt.


Arkitektfirmaet C. F. Møller har tegnet Mærsk Bygningen, som ligger ved siden af det eksisterende Panum med front mod Blegdamsvej. Udbygningen består af fire lave bygninger – roteret svagt i forhold til hinanden i en stjerneformet komposition – der danner basen fortårnet på 15 etager. Den høje bygning er formet som en trekant med rundede hjørner og afspejler retningen på de omkringliggende veje.Materiale- og farvevalget matcher det eksisterende Panum. Sammen danner form og materialevalg en bygning, der går i dialog med omgivelserne – herunder det smalle kirketårn på Skt. Johannes Kirke og det eksisterende Panum.
 

Som en del af projektet er der lavet en helhedsplan, hvor bilparkeringen flytter væk fra gadeplan, cykelparkeringen udvides, og der kommer flere grønne områder og flere tværgående forbindelser, som åbner for ophold og passage – til fods eller på cykel – for naboer og borgere. Derved skabes også bedre sammenhæng mellem bydelen og Panum-komplekset.

Forskning og uddannelse i sundhedsvidenskab 
Med opførelsen af Mærsk Bygningen, får det Sundhedsvidenskabelige Fakultet nye muligheder for forskning, uddannelse og innovation inden for sundhed og sygdom. I de 15 etager samles internationale teams af forskere og studerende inden for f.eks. livsstilssygdomme, sund aldring, farmakologi, immunologi samt hjerte- og hjernesygdomme. Opførelsen af Mærsk Bygningen er en investering i fremtiden og vil gavne det danske forsknings- og uddannelsesmiljø. Samtidig vil det få stor positiv indflydelse på vækst og udvikling i både nærmiljøet og det danske samfund som helhed. Med udbygningen bliver der nemlig skabt et samlingspunkt for international, sundhedsvidenskabelig vidensproduktion midt i København. Det vil styrke Danmarks konkurrenceposition inden for sundhedsområdet, og det kan skabe flere arbejdspladser.

Nyt liv i bydelen 
Opførelsen af Mærsk Bygningen sker samtidig med udviklingen af det projekt, der kaldes ’Videns bydel Nørre Campus’. Visionen med projektet er at skabe et endnu mere attraktivt Nørrebro ved at styrke samspillet mellem by, universitet og erhverv. Der bliver iværksat en række byudviklingsinitiativer omkring Panum, Rigshospitalet, Fælledparken og De Gamles By. Initiativer, der dels vil gøre det mere attraktivt for virksomheder at investere i Danmark, og som dels vil forbedre mulighederne for borgerene i byen. Gæster og borgere i byen vil opleve, at Nørrebro er centrum for vækst og byudvikling. Ud over den nye bygning, der bliver et nyt vartegn for området, rummer udbygningen af Panum også omfattende nye grønne og rekreative områder. Campus-området vil åbne sig mod byen og invitere borgeren indenfor.

Vartegn i København 

Med opførelsen af Mærsk Bygningen får København et bæredygtigt, markant, og elegant bygningsværk, der med respekt for byen og nærmiljøet rejser sig som et smukt vartegn og et symbol for Danmarks styrke inden for frontforskning og uddannelser i verdensklasse.

Bygherre: Bygningsstyrelsen
Donation: A.P. Møller Fonden
Totalrådgiver: Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S, Rambøll Danmark A/S og SLA
Bruger: Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Arkitekt: Arkitektfirmaet C.F. Møller
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
Landskab: SLA

Deltagerantal: 30 deltagere - højst 2 deltagere pr medlemsvirksomhed.

OBS: Medbring sikkerhedssko og hjelm

Billeder foroven: C.F.Møller - Julian Weyer og Claus Norman Møller

Arrangementet er pt fuldt booket. Ønsker du at komme på venteliste, så skriv til Louise Skafte ls@byensnetvaerk.dk




Program

  • 16:00 - 16.10
    Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:10 - 16:15
    Velkommen til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet v/ Claus Michael Bruun, Projektchef
  • 16:15 - 16:40
    Fagligt oplæg v/ Mads Mandrup Hansen, Partner i C.F. Møller
  • 16:40 - 17:50
    Rundvisning i bygningen og på pladsen
  • 17:50 - 18:15
    Netværk og forfriskning
  • 18:15
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

05/04 2016 16:00 - 18:15

Adresse

Blegdamsvej 3A
2200 København N

Deltagerantal

30

Mødested

Mærsk Bygningen, Vagtskuret

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

05/04 2016 16:00 - 18:15

Adresse

Blegdamsvej 3A
2200 København N

Deltagerantal

30

Mødested

Mærsk Bygningen, Vagtskuret

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk