print logo

Pakhuset på Langelinie


Vi gentager successen og inviterer på rundvisning i ATP Ejendommes nye 7-etagers kontorbyggeri på Langelinie. Huset, der er en nutidig fortolkning af de historiske havnepakhuse, er i lavenergiklasse 1. og opvarmes og køles ved hjælp af grundvand. Bygningen får et unikt hybridsystem til at styre indeklima og ventilation. Der forventes en 80 procent energibesparelse i forhold til en traditionel køle/varme-løsning.


Nåede du ikke at komme med, da vi var på rundtur i september måned? Så har du chancen nu!  Der var nemlig mange på venteliste sidst, så derfor er vi heldige at få lov at gentage arrangementet i samarbejde med ATP Ejendomme og Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Pakhuset er det sidste i rækken af større bygninger på Langeliniemolen. Bygningen er en nutidig fortolkning af de historiske havnepakhuse, med en enkel og rustik fremtoning og teglmurværkets store tyngde som bærende motiv. Lundgaard & Tranberg Arkitekter har været totalrådgiver på projektet med COWI som ingeniørrådgiver. Pakhuset kan fungere som virksomhedsdomicil eller flerbrugerhus med op til cirka 650 arbejdspladser,

Bygningens klimatisering er baseret på naturlig ventilation, termoaktive konstruktioner og grundvandets termiske energi. De principper er her kombineret i et nyskabende energi- og indeklimakoncept, som en integreret del af det arkitektoniske hovedgreb.

Løsningen reducerer energiforbruget til temperering af Pakhuset med 75-80 procent i forhold til traditionelle anlæg. ’Pakhuset’ blev i 2012 præcertificeret i kategori ’sølv’, under pilotfasen for den danske tilpasning af certificeringsordningen for bæredygtighed, DGNB, og vil i løbet af 2015 opnå den endelige certificering.

Fakta:
Bygherre: ATP Ejendomme
Bygherrerådgiver: Rambøll
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Ingeniør: COWI A/S
Byggeriet er blevet udført i 4 storentrepriser:
Byggegrube udført af NCC
Råhus, landskab, lukning udført af Pihl/Per Aarsleff
Indvendig komplettering udført af Jakon
Teknik udført af Kemp & Lauritzen

 Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15.05
  Rundvisning i Pakhuset v/ ATP Ejendomme og Lundgaard & Tranberg Arkitekter
 • 16:30
  Netværk og forfriskning
 • 17:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/01 2016 15:00 - 17:00

Adresse

Langelinie Allé 47
2100 København Ø

Deltagerantal

50

Mødested

Vi mødes ved indgangen

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

21/01 2016 15:00 - 17:00

Adresse

Langelinie Allé 47
2100 København Ø

Deltagerantal

50

Mødested

Vi mødes ved indgangen

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk