print logo

Verdens bedste børneby


Under overskriften ’Verdens Bedste Børneby’ har COBE, Sweco, NORD Architects og PK3 vundet arkitektkonkurrencen om en ny daginstitution for mere end 600 børn og unge i alderen 0-18 år. Projektets vision er at skabe en børneby, der vil andet og mere end blot at være en forvokset udgave af en almindelig daginstitution.


Deltagerliste
Fotoreportage

Forestil dig en bydel bygget for børn - komplet med en knaldrød brandstation, rådhus, hotel, restaurant, parker, pladser, stadion, fabrik, byport og et gyldent boldbur. Sådan en 4.000 m2 stor børneby bliver netop nu opført af Københavns Kommune på en trekantet grund på Prinsessegade på Christianshavn, og det bliver Danmarks største område for børnepasning.
Daginstitutionen forventes klar til indflytning ultimo 2017. Projektet handler om at skabe en by for børn med forskellige kvarterer, bygninger, pladser, parker og byrum, der skaber forskellige oplevelser for børn og unge i alle aldre. Den store institution inddeles i mange små enheder, som passer ind i det helt særlige miljø på Christianshavn.

Det er arkitektfirmaerne COBE, Nord Architects, PK3 og Sweco, der har vundet konkurrencen om at skabe det særlige område. Baggrunden for opgaven har været, at antallet af københavnere stiger. Inden år 2025 vil der alene være 22.000 flere børn og unge under 18 år i byen end i dag, forudsiges det, og for at være klar til de mange nye små, skal byen løbende opgraderes. Der skal bygges vuggestuer, børnehaver, fritidshjem og ungdomsklubber. Og for ikke at skabe et fremmedgørende institutionskompleks har arkitekterne i stedet tænkt det som en børneby, hvor der er plads til 610 små og store børn, og hvor de forskellige aldersgrupper får hvert sit 'kvarter'.
Markante bygninger på området bliver en rund, rød brandstation med parkeringspladser til børnenes køretøjer og rutsjebane, en restaurant, hvor børnene kan spise, lave mad og dyrke grøntsager i drivhuset øverst, et blåt udkigstårn samt et gyldent boldbur, der hviler på to bygninger og danner en byport ind til børnebyen. Det hele rammes ind af grønne områder og stisystemer.

Bygherre:

Københavns Kommune 

Arkitekter:

COBE og Nord Architects 

Ingeniører:

Sweco 

Landskabsarkitekt:

BOGL 

Byggeperiode:
juli 2015 – august 2017. Opdelt i to faser, første delaflevering er i august 2016

Billeder/Visualiseringer: COBE/NORD Architects/PK3/Sweco - lånt fra www.nordarchitects.dk

OBS: Vær opmærksom på at det kan være svært at finde parkering. Man kan holde på Papirøen (betaling), ved Netto (betaling) lidt længere ude af Prinsessegade eller nede af Refshalevej (gratis).Program

 • 15:00
  Ankomst og velkommen v/Byens Netværk
 • 15:15
  Om projektet v/Mikkel R. Morris, COBE og Ulrik Hven, Sweco
 • 15:50
  Rundvisning på pladsen
 • 16:45
  Netværk og en lille forfriskning
 • 17:15
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/04 2016 15:00 - 17:00

Adresse

Prinsessegade 74
1422 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved nr. 74 , hvor indkørslen til den nye institution vil blive.

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

26/04 2016 15:00 - 17:00

Adresse

Prinsessegade 74
1422 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved nr. 74 , hvor indkørslen til den nye institution vil blive.

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk