print logo

Engbakken - ungdomsboliger på Frederiksberg


Boligorganisationen fsb er ved at færdiggøre 124 nye og moderne ungdomsboliger, som står færdige og klar til indflytning på Frederiksberg i juni 2017.  Kom med på rundvisning og hør bl.a. om fsb's First Mover-model, som er med til at skabe rammerne for et solidt socialt liv blandt de kommende beboere. 

Fotoreportage

Visionen for Engbakken er at sikre en god ramme for et aktivt studie- og uddannelsesliv. Med sine otte etager markerer Engbakken overgangen mellem Nørrebro og Frederiksberg, og fra bygningens centrale placering på Nordre Fasanvej er der en flot udsigt ud over Bispenegbuen. 

Der er 121 et-værelses boliger og 3 to-værelses boliger i Engbakken. Et stort og lyst fælleslokale ved taghaven på 1. sal mellem to af trapperne og elevatoren skal sikre, at det fælles, sociale liv har de bedste mulig­heder for at trives. Huslejen ligger på mellem 4.200 kr. og 5.100 kr. (inkl. aconto forbrug). Huslejen er differentieret, så boligerne på de øverste etager betaler højere leje på grund af herlighedsværdi.

Alle boliger har egen hoveddør fra en indeliggende svalegang, eget bad og eget køkken med to kogeplader og emhætte. Engbakken har studierum på alle etager, samt fællesrum på 2-5 sal. elevator, fællesvaskeri og fælleskøkken i forbindelse med det store fælleslokale på 1. sal. Derudover er der tagterrasser på 1., 5., 6. og 7 etage, hvor man kan slappe af med naboer og venner.

First Movere
Da fsb gerne vil skabe de bedste rammer for de fremtidige beboere i Engbakken bliver der indhentet hjælp fra nogle af de kommende beboere – fsb’s såkaldte First Mover-model.

Ti unge fra CIU’s venteliste er inviteret til at være med til at bestemme de rammer, der skal gælde for fællesskabet på Engbakken fra dag ét. First Moverne, der flytter ind to uger før de resterende beboere, deltager i 3-4 workshops inden indflytning. Her skal de forholde sig til brug og indretning af fællesarealer, brug af digitale platforme, sociale aktiviteter, traditioner og værdier for deres nye, fælles hjem. Derudover bliver de klædt på i forhold til, hvordan de selv (via beboerdemokratiet) kan være med til at præge udviklingen i Engbakken fremover. 

Lokalområdet
Området omkring Engbakken er i rivende udvikling. Ungdomsboligernes nærmeste nabo bliver bl.a. et udendørs kulturhus under Bispeengbuen, hvor der bliver afholdt eksperimenterende sociale og kulturelle aktiviteter af enhver art.

Frederiksberg Kommune ser også potentiale i de nye beboere, og de ressourcer, de kan udgøre for lokalområdet. Kommunen og fsb indgår derfor i et samarbejde om en konstruktiv sparring med beboerne.

Fakta om Engbakken
År: 2015 - 2017
Omfang: 7.300 m²
Bygherre: Boligselskabet FSB
Arkitekt: Arkitema Architects K/S
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
Totalentrepr.: KPC København A/SProgram

 • 16:00
  Velkommen v/ Pia Nielsen, fsb og Byens Netværk
 • 16:10
  Om byggeriet og om overvejelser omkring disponering v/ Ea Jennie Ovdal Nielsen, fsb
 • 16:20
  Om First Mover-konceptet v/ fsb og evt beboer
 • 16:30
  Sammenhæng til udviklingen på Frederiksberg v/ Ulrik Winge, Frederiksberg Kommune
 • 16:40
  Rundvisning i ejendommen med fremvisning af lejlighedstyper og fællesarealer
 • 17:30
  Forfriskninger og smalltalk i det store fællesrum på 1.sal
 • 18:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

16/05 2017 16:00 - 18:00

Adresse

Nordre Fasanvej 207A
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

60

Mødested

Vi begynder i Engbakkens fællesrum på 1.sal

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

16/05 2017 16:00 - 18:00

Adresse

Nordre Fasanvej 207A
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

60

Mødested

Vi begynder i Engbakkens fællesrum på 1.sal

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk