print logo

Royal Arena


Nu står Københavns nye arena i Ørestad, Royal Arena, snart klar til at modtage publikum. Kom med på rundvisning og oplev byggeriet, som fra næste år vil danne ramme om alt fra sportsarrangementer til rockkoncerter.

Fotoreportage

Når publikum om ganske kort tid træder ind ad dørene til det første event i den nye arena, vil de opleve en bygning skabt i skandinavisk designtradition med fokus på kvalitet, funktion og design.

Royal Arena er designet til en topkapacitet på 16.000 tilskuere, men er fleksibel og skalérbar, så det også er muligt at afholde mindre arrangementer med plads helt ned til 3500 tilskuere. Arenaen har et areal på 35.000 m2 etagemeter inklusiv store foyerarealer med caféer, restauranter og barer, som giver god plads til publikum. Hertil kommer store servicearealer til optrædende kunstnere, sportsudøvere og arenaens servicefunktioner.

3XN står bag arenaens arkitektur, som tager sit udgangspunkt i en plint, og fungerer som bindeled til det omgivende bolig- og erhvervskvarter. For at give facaden særpræg har 3XN designet 'finner', der giver bygningen et bølgeformet, semitransparent udtryk. Finnerne er fremstillet af forskellige materialer, som fx. nordisk træ, der er med til at skabe det skandinaviske udseende.

Et af målene for Royal Arena har været at tilføre værdi til det boligkvarter, der kommer til at omgive den i forbindelse med udbygningen af Ørestad Syd. Arenaens organiske form skaber små nicher, pladser og mødesteder, som både bidrager til at regulere de mange tilskueres færden omkring arenaen, men som også kan bruges af kvarterets beboere, når arenaen ikke er i brug.

Fakta
Royal Arena opføres af Arena CPHX P/S, der ejes af Københavns Kommune og Realdania med hver 50 procent. By & Havn, der er grundejer, indgår som samarbejdspartner i projektet og bidrager ved at stille et grundareal til rådighed for arenaen. 3XN står sammen med HKS Architects, Arup, ME Engineers og Planit-IE bag opførelsen og designet af Royal Arena,

Danish Venue Enterprise A/S, der er et selskab under Live Nation Entertainment Group, er operatør på Royal Arena og vil stå for driften af arenaen. Foruden koncerter med de største danske og internationale artister, musicals, tv-og familieshows vil areanaen huse internationale sportsbegivenheder som EM i kortbanesvømning i 2017 og VM i ishockey 2018.

Rendering: Royal Arena og 3XN
Fotos: BLEMBYG Rådgivning og projektledelse

 Program

 • 15:00
  Velkommen ved Byens Netværk
 • 15:10
  Om Royal Arena, byggeprocessen og arkitekturen v/ Svend Blem Sørensen, BLEMBYG og Gry Kjær, 3XN
 • 16:00
  Rundvisning i Royal Arena
 • 17:30
  Netværk og forfriskning
 • 18:00
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

11/01 2017 15:00 - 18:00

Adresse

ROYAL ARENA, Hannemanns Allé 18-20
2300 København S

Deltagerantal

75

Mødested

Vi mødes ved indgang V2

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

11/01 2017 15:00 - 18:00

Adresse

ROYAL ARENA, Hannemanns Allé 18-20
2300 København S

Deltagerantal

75

Mødested

Vi mødes ved indgang V2

Kontakt


footer image byens netværk